Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 24 Nisan 2016

Üsküdar için masallar yazıldı

Üsküdar için yazılan masallar, Kuzguncuk Bostanı’nda tanıtıldı. Bostanda bir araya gelen yüzlerce çocuk, birbirinden güzel masalları dinleyerek keyifli vakit geçirdi.

Üsküdar Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Kuzguncuk Bostanı’nda özel bir etkinliğe imza attı. ‘Evvel Zaman İçinde…’ temasıyla Üsküdar için yazılan 30 yeni masalın tanıtımı için düzenlenen programda birbirinden güzel masallar, bostanın huzur veren ortamında çocuklarla buluştu. Renkli görüntülerin oluştuğu programda, çocukların bayramını kutlayan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, çocuklarla birlikte masal dinledi. Programa İstanbul İl Milli Eğitim Müdür Ömer Faruk Yelkenci’de katıldı.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, yaptığı konuşmada Üsküdar’ın tarihi ve kültürel dokusuna dikkat çekerek, “Üsküdar masal gibi bir şehir, hatta gibisi fazla. Masal gibi bir şehrin masallarını konuştuğumuz, kitabını bastığımız bir etkinliğimizde sizlerle beraberiz. Üsküdar, sıradan bir ilçe, şehir değil. Üsküdar İstanbul, İstanbul dünya demek. İstanbul ise dünya başkenti. Yurdumuzun en güzel köşelerinden birisi elbetteki İstanbul, İstanbul Üsküdar, Üsküdar da Kuzguncuk elbetteki. Kuzguncuk bir hoşgörü, tahammül, paylaşım, kardeşlik, dostluk, arkadaşlık ve sevginin sembolü bir semtimiz. Üsküdar masalları kitabının lansmanını yapacağımız en güzel yer olarak Kuzguncuk’u düşündük” dedi.

“ÇOCUKLARIMIZI MASALLARLA BÜYÜTÜRÜZ”

“Üsküdar masalları projemiz bir ilk” diyen Başkan Türkmen, “Bu güzel projede gerek tecrübeleri, gerek tavsiyeleri, gerekse yazdıkları masallarla emek veren çok kıymetli hocalarımıza, edebiyatçılarımıza, yazarlarımıza, tarihçilerimize Üsküdar sevdalısı oldukları için, Üsküdar masal tarihine renk kattıkları için teşekkür ediyorum. Bizim kültürümüzde masallar önemlidir, biz çocuklarımızı masallarla, hikayelerle, ninnilerle büyütürüz. Hele bu masallar bir de Üsküdar masalı olursa, değmeyin tadına. Üsküdar masallarını bir kitapta topladığımız bu eseri, böyle anlamlı bir günde çocuklarımıza armağan etmenin keyfini yaşıyoruz. Bütün çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum” diye konuştu.

selyus