Ana Sayfa YAŞAM 25 Nisan 2016

İstanbul Takipte geleneksel ödül gecesine yoğun katılım oldu

İstanbul Takipte Haber Sitesi’nin ikincisini düzenlediği “Alanında İz Bırakanlar” ödül gecesine yoğun bir katılım oldu. 17 ayrı dalda ödüllerin verildiği geceye AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş katılarak önemli açıklamalar yaptı.

İstanbul Takipte Haber Sitesi’nin “Alanında İz Bırakanlar” ödül gecesinin ikincisi gerçekleşti. Ödül gecesinde insanların salona sığmadığı ve 780 koltuklu salonun dolu olduğu, yüzlerce katılımcının da geceyi merdivenlerden izlemek zorunda kaldığı gözlerden kaçmadı.

İstanbul Takipte Haber Sitesi Genel Yayın Yönetmeni Hüseyin Adil Yelkenci’nin öncülüğünde, Veli Dalbudak’ın sunumuyla 24 Nisan Pazar günü Bağlarbaşı Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşen ödül törenine AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, AK Parti İstanbul Milletvekili, TBMM Dilekçe Komisyon Başkanı Av. Mihrimah Belma Satır, AK Parti İstanbul Milletvekilleri Hasan Turan ve Av. Hurşit Yıldırım, AK Parti Erzincan Milletvekili Av. Serkan Bayram, AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Av. Şeyma Döğücü, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Yönetim Kurulu Üyesi İffet Polat, İHLAS Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Av. Mehmet Oktay, Türkiye Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İsmail Kapan, AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Av. Enver Sedat Çakıroğlu, AK Parti Kadıköy İlçe Başkanı Av. İsa Mesih Şahin, AK Parti Ataşehir İlçe Başkanı Av. Mustafa Naim Yağcı, İnternet Haber Köşe Yazarı Süleyman Özışık, Televizyon Programcısı Sevda Türküsev, AK Parti Beykoz İlçe Kadın Kolları Başkanı Gaye Zayıf, AK Parti Tuzla İlçe Kadın Kolları Başkanı Derya Bacacı, AK Parti Ümraniye ilçe Kadın Kolları Başkanı Mukaddes Bilgin, AK Parti Ataşehir İlçe Kadın Kolları Başkanı Neslihan Yurtdagül, AK Parti Kadıköy İlçe Kadın Kolları Başkanı İnci Akbulak, AK Parti Kartal İlçe Kadın Kolları Başkanı Zerrin Armutçu, AK Parti Ümraniye İlçe Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Yasin Çakar, AK Parti Üsküdar İlçe Gençlik Kolları Başkanı Yunus Köse, AK Parti Kadıköy İlçe Gençlik Kolları Başkanı Erkan Alemdar ve İstanbul Takipte okurları katıldı.

“Alanında İz Bırakanlar” ödül gecesi İstanbul Takipte’nin haberlerinden derlenen sunumla başladı. Daha sonara açılış konuşmasını yapmak üzere İstanbul Takipte Haber Sitesi Genel Yayın Yönetmeni Hüseyin Adil Yelkenci kürsüye geldi.

“HEPİNİZE TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Yoğun katılımdan dolayı herkese teşekkür ederek konuşmasına başlayan Yelkenci, “Çok kıymetli İstanbul Takipte ailesi… Bundan 5 yıl önce Yerel Haber İstanbul ismiyle internet haberciliğe hızlı bir giriş yaparak okurlarımıza İstanbul’daki gelişmeleri aktardık. Aynı çizgisinde, “İstanbul Takipte, İstanbul’u Takipte” sloganımızla sürdürdüğümüz yayın hayatımıza daha yoğun ve daha güncel haber akışıyla devam ediyoruz.

Bizleri bu anlamlı gecede yalnız bırakmadığınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bugün burada buluşmamızın amacını az çok hepimiz biliyoruz. Geçen yıl birincisini yaptığımız İstanbul Takipte Haber Sitesi “Alanında iz bırakanlar” ödül töreninin ikincisini Rabbim nasip etti bize. Şükürler olsun.

Buradan bir konuya altını çizerek açıklık getirmek istiyorum. Bu ödülleri neye göre veriyorsunuz diye sürekli sorular soruldu bize. Biz bu ödülleri birkaç isim hariç, haber sitemizde en çok haber olan ve en çok okunanları tespit ederek verdik. Ayrıca anketin hiçbir türlüsünü yapmadık, sokakta ve ya kapalı alanlarda kimseye sorular sorup liste de belirlemedik. Bizim kriterimiz sitemizin okunma oranı oldu.

Özellikle siyasi alandaki isimler yukarıda belirttiğimiz kriterler göze alınarak yazılmıştır.

Şahsen, İstanbul Takipte ailesi olarak, bizlerin bu gecede bir araya gelmesini nasip eden Rabbime şükrediyorum. Bu ödüller de gelip geçici. Önemli olan biz bir aile olabiliyor muyuz? Aynı duyguları paylaşabiliyor muyuz? Eğer paylaşabiliyorsak ne mutlu bize. Bence kimin ödül almasından daha önemli olan; kim kimin elinden tuttu, kimin kime bir faydası oldu, kim hastayı ziyaret etti, “Kim komşusu açken tok yatamam” diyen Peygamber Efendimizin S.A.V. yolundan giderek fakirlere yardım etti, kim yoksulun derdiyle hemhal oldu, kim yetimin başını okşadı. Bu misaller çoğalır gider. Önemli olan insan olabilmek. Makamın ne olursa olsun her zaman tevazu sahibi olabilmektir değerli olan. Nasrettin Hocanın hiçlik makamı gibi” diye konuştu.

Yelkenci, ödül gecesine destek verenlere, haber sitesine haber katkısı sağlayanlara tek tek teşekkür etti.

“ERDOĞAN’I SAVUNMAKTAN ŞEREF DUYARIM”

Ödülünü alan ilk kişi Süleyman Özışık oldu. Özışık’ın ödülünü aldıktan sonra kürsüde yapmış olduğu açıklamalar büyük alkış topladı. Süleyman Özışık yaptığı konuşmada, ” Türkiye’nin doğusunda silahların arasında, terörün tam orta yerinde, devletine ve milletine sadakatle bağlı şekilde gazetecilik yapan yerel gazeteci kardeşim var. Aldığım bu ödülü bu gazeteci kardeşlerim adına alıyorum.

Küdüs’e gidip gelen bir kardeşinizim. Allah nasip ederse 25-28 Mayıs’ta tarihin en kalabalık kafilesi ile birlikte tekrar gideceğim. Mescid-i Aksa’da ibadet edeceğiz. Oradaki Müslümanların selamını da iletiyorum sizlere, bu salonda defalarca konferanslar verdim. Meslek hayatımda ilk defa bir ödüle layık görülüyorum. Bu beni çok mutlu etti. AK Parti’yi savunan bir gazeteci ödül alabiliyormuş.

Evet ben AK Parti’yi savunuyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı savunuyorum. 1,5 milyarlık İslam Dünyasının tek umudu cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’sa, eğer yer yüzündeki bütün kahpelerin düşmanı Recep Tayyip Erdoğan’sa, ben onu savunmaktan şeref duyarım, şeref duyarım ve şeref duyarım” dedi.

“BU SALONUN BÖYLE DOLMASI TESADÜF DEĞİLDİR”

Ödül gecesinde bir selamlama konuşması yapan AK Parti İstanbul Milletvekili, TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanı Av. Mihrimah Belma Satır, “Ben öncelikle böyle güzel bir gecede bizleri bir araya getiren İstanbul Takipte Haber Sitesi Genel Yayın Yönetmeni Hüseyin Adil Yelkenci’ye ve ekibine teşekkür ederim. Şunu özellikle vurgulamak isterim; bizler seçim çalışmalarında sahada çalışırken Hüseyin kardeşimiz de en az bizim kadar gayretli bir şekilde gazetecilik mesleğini sürdürdü. Bu salonun böyle dolması tesadüf değildir. Bunun geçmiş bir arka planı vardır. Bu gecede ödül alan teşkilat mensubu kardeşlerimi ve diğer alanlarda ödül alan herkesi kutluyorum” şeklinde konuştu.

“HESAPLAR ÜSTÜ ALLAH’IN DA BİR HESABI VAR”

Geceyi katılımlarıyla onurlandıran AK Parti Genel Başkan yardımcısı Mustafa Ataş, “Bugün bizi burada buluşturan İstanbul Takipte Haber Sitesi’nin yöneticilerine teşekkür ediyorum. “Alanında İz Bırakanlar “ ödül gecesinde ödül alan bütün arkadaşlarımızı kutluyorum. Değerli arkadaşlar; hepimiz imtihan dünyasında bir imtihandan geçiyoruz. Allah öncelikle bu imtihanı doğru bir şekilde vermeyi bizlere nasip eylesin. Tabii AK Parti iktidarı dönemi 2002 yılından bugüne kadar Türkiye’de her alanda değişim ve dönüşüm sağlayan, AK Parti’de alın teri döken, AK Parti’nin dışından da bu parti için emek veren ve hakaretlere, küfürlere de göğüs gererek asla ve asla duruşundan taviz vermeyen gönül insanlarını tebrik ediyor, kutluyorum.

Bu akşam burada çok kıymetli davetlilerimiz var, belki onlarda bir şeyler söyleyecektir ama AK Parti Türkiye için bir şanstır. AK Parti iktidarı döneminde Türkiye’de her alanda nasıl bir değişim ve dönüşüm milletimizin duasıyla sağlandıysa, inanıyorum ki önümüzdeki süreçte de bu değişim ile dönüşüm bu destekler ve dualarla devam eder. Onlar ne yaparlarsa yapsınlar, biliyoruz ki milletin de bir hesabı var. Hesaplar üstü Allah’ın da bir hesabı var. Biz yüzümüzü Allah’tan çevirmediğimiz sürece, yönümüzü hep millete döndüğümüz sürece inanıyorum ki Allah’ın kudretini hep yanımızda hissedeceğiz. Bundan hiç şüphemiz yok. Allah hep yanımızda olsun ve yönümüz hep Allah’a dönük olsun temennisi ile gecenizi tebrik ediyorum” dedi.

“İLK KEZ HAKEDENLER BİR ÖDÜL ALDI”

Süleyman Özışık’ın ardından Sonsayfa.com Yayın Sahibi Baki Özışık sahneye çıkarak ödülünü aldı. Özışık ödül töreninin ardından samimi açıklamalarda bulundu; Torpilin olmadığı, kendi menfaatleri doğrultusunda hak etmeyen insanların ödüllendirilerek Türkiyeye pohpohlandığı bir topluluğun dışında ilk kez hak edenlerin içinde benimde aldığım bu ödül beni gururlandırmıştır. Organizasyonu düzenleyen İstanbul Takipte Haber Sitesi’nin Sahibi Hüseyin Adil Yelkenci’yi kutluyorum. Bir diğer kutlamam da bizleri okuyarak bu tür ödülleri almamıza vesile olan okurlarımızadır

İSTANBUL TAKİPTE’NİN ÜMRANİYE’YE 8 ÖDÜL VERMESİ DE TESADÜF DEĞİLDİR

İstanbul Takipte Haber Sitesi ödül gecesine Ümraniye Meydanı’nda Ümraniyespor’un şampiyonluk kutlamasından çıkıp gelen Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can salona girdiğinde salondan çok büyük bir alkış tufanı koptu.

Gecede bir selamlama konuşması yapan Başkan Hasan Can, “Biz buraya Ümraniye Meydanı’ndan geliyoruz. Ümraniyesporumuz 2. Ligde grubunda şampiyon olarak PTT 1. Ligine çıkma başarısını gösterdi. Bizde bu başarımızı Ümraniyelilerle meydanda toplanarak kutladık. Takımımızı amatör kümelerden alıp buralara taşıdık. Terimiz soğumadan da buraya koştuk. “İstanbul Takipte Haber Sitesi “Alanında İz Bırakanlar” ödül gecesinde salonu dolduran ve tüm teşkilatları bir araya toplayan Hüseyin Yelkenci kardeşimi ve ekibini tebrik ediyorum. Geçen yıl da ödül gecesi düzenlemiş bize yine ödül verilmişti. Bizlerinde takipçisi olduğumuz İstanbul Takipte’nin Ümraniye’ye 8 ödül vermesi de tesadüf değildir. Demek ki Ümraniye’de güzel işler yapılıyor, bunlarda sitede haber oluyor ve bu haberlerde en çok okunanlar listesine giriyor ki bu ödülleri bize layik gördüler. Ayrıca ödülümüzü AK Parti Genel Başkan Yardımcımız Sayın Mustafa Ataş’ın elinden almakta ayrı bir onurdur bizim için. Ben tekrar Hüseyin kardeşime ve ekibi teşekkür ediyor, ödül alan herkesi tebrik ediyorum” dedi.

Gecede ayrıca ödül alanlar kısa kısa selamlama konuşması yaptılar.

Üç kademe İlçe Başkanlarının da ödül aldığı salonu büyük bir coşkuyla dolduran ve mutlulukları gözlerinden okunan teşkilatların böyle bir ödül gecesiyle motive edilerek önemsenmeleri ne ihtiyaç olduğu gözlerden kaçmadı.

GECENİN ÖZEL ONUR ÖDÜLLERİ

1- Mustafa Ataş                               (AK Parti Genel Başkan Yardımcısı)

2- Av. Mihrimah Belma Satır       (AK Parti İstanbul Milletvekili)

3- Hasan Can                                   (Ümraniye Belediye Başkanı)

4- Enver Ören  (merhum)             (İHLAS Vakfı Kurucusu)

ALANINDA ÇIKIŞ YAPAN SİYASETÇİ

1- Av. Hurşit Yıldırım         (AK Parti İstanbul Milletvekili)

2- Av. Serkan Bayram       (AK Parti Erzincan Milletvekili)

3- Hasan Turan                  (AK Parti İstanbul Milletvekili)

ALANINDA İZ BIRAKAN KADIN SİYASETÇİ

1- İffet Polat

2- Av. Şeyma Döğücü

GELECEK VADEDEN SİYASETÇİ

Av. Mustafa Demiral

ALANINDA İZ BIRAKAN BELEDİYE BAŞKANI

1- Hilmi Türkmen    (Üsküdar Belediye Başkanı)

2- İsmail Erdem       (Sancaktepe Belediye Başkanı )

3- Ahmet Poyraz     (Çekmeköy Belediye Başkanı)

ALANINDA İZ BIRAKAN İLÇE BAŞKANLARI

1- Av. İsa Mesih Şahin (AK Parti Kadıköy İlçe Başkanı)

2- Av. Enver Sedat Çakıroğlu (AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı)

3- Av. Mustafa Naim Yağcı (AK Parti Ataşehir İlçe Başkanı)

4- Muhammed Mehdi Akman  (AK Parti Kartal İlçe Başkanı)

ALANINDA İZ BIRAKAN İLÇE KADIN KOLLARI BAŞKANI

1- Gaye Zayıf                  (AK Parti Beykoz İlçe Kadın Kolları Başkanı)

2- Mukaddes Bilgin          (AK Parti Ümraniye İlçe Kadın Kolları Başkanı)

3- Derya Bacacı              (AK Parti Tuzla İlçe Kadın Kolları Başkanı)

4- Zerrin Armutçu           (AK Parti Kartal İlçe Kadın Kolları Başkanı)

DAVASI İÇİN RİSK ALAN İLÇE KADIN KOLLARI BAŞKANI

1- Neslihan Yurtdagül        (AK Parti Ataşehir İlçe Kadın Kolları Başkanı)

TECRÜBESİYLE ÖRNEK OLAN İLÇE KADIN KOLLARI BAŞKANI

İnci Akbulak (AK Parti Kadıköy İlçe Kadın Kolları Başkanı)

ALANINDA İZ BIRAKAN GENÇLİK KOLLARI BAŞKANI

1- Yunus Köse                        (AK Parti Üsküdar İlçe Gençlik Kolları Başkanı)

2- Mustafa Yasın Çakar         (AK Parti Ümraniye İlçe Gençlik Kolları Başkanı)

3- Erkan Alemdar                  (AK Parti Kadıköy İlçe Gençlik Kolları Başkanı)

4- Muhammet Talha Kor       (AK Parti Kartal İlçe Gençlik Kolları Başkanı)

ALANINDA İZ BIRAKAN BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISI

1- Mehmet Genç                      (Sancaktepe Belediyesi)

2- Mustafa Küçükkapdan      (Ümraniye Belediyesi)

3- Fatih Sırmacı                       (Çekmeköy Belediyesi)

4- Av. Serap Eşit Elveren       (Ümraniye Belediyesi)

5- Maliki Ejder Batur              (Ümraniye Belediyesi)

EDEBİYATTA İZ BIRAKANLAR

Sibel Eraslan (Edebiyatçı / Yazar

Nevin Soysal Aydın (Yazar)

BASINDA İZ BIRAKANLAR

1- İsmail Kapan  (Türkiye Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni)

2- Süleyman Özışık (İnternet Haber Köşe Yazarı)

3- Sevda Türküsev  (Tv. Programcısı)

SİVİL TOPLUM KURULUŞLARINDA İZ BIRAKANLAR

Şengül Yiğit (İstanbul Kadın Platformu Dernek Başkanı)

Av. Aydoğan Ahıakın (Diyarbakır Tanıtma Kültür ve Yardımlaşma Vakfı İstanbul Şubesi Başkanı)

İlhami Yıldırım (Türk Kızılayı İstanbul Şube Başkanı)

Neşegül Çiftçi (Çekmeköy Rizeliler Dernek Başkanı)

ALANINDA İZ BIRAKAN SPOR YÖNETİCİSİ

Mustafa Baltacı (Rizespor eski Genel Kaptanı)

selyus