Ana Sayfa ATLETİZM 16 Mart 2016

Üsküdar’ın ‘En’leri kupalarını aldı

Üsküdar Belediyesi tarafından düzenlenen ve en yetenekli minik sporcuların keşfedildiği ‘Üsküdar’ın EN’leri’ yarışmasının ödül töreni Üsküdar Belediyesi Sosyal Tesisleri’nde yapıldı.

Üsküdar Belediyesi tarafından düzenlenen ve en yetenekli minik sporcuların keşfedildiği ‘Üsküdar’ın EN’leri’ yarışmasının ödül töreni Üsküdar Belediyesi Sosyal Tesisleri’nde yapıldı. Yarışmalarda başarılı olan 300 sporcu genci ve ailelerini onore etmek maksadıyla akşam yemeği düzenleyen Başkan Hilmi Türkmen, yaptığı konuşmada sene boyunca ter döken tüm gençlerin birer şampiyon olduğunu vurguladı.

Programa Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Üsküdar Belediyesi 1. Başkan Vekili Esat Kalay, Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürü Sinan Aydın, okul müdürleri, öğretmenler, veliler ve dereceye giren öğrenciler katıldı.

67 BİNİ AŞKIN GENÇ SPORCU TER DÖKTÜ

Üsküdar’ın yarınlarına şampiyon gençler yetiştirmek için, ‘Toplumda Sporu Tabana Yayma ve Geliştirme’ isimli bir proje oluşturduklarından bahseden Hilmi Türkmen, bu proje kapsamında belediye sınırları içerisindeki 64 okulun dolaşıldığını belirtti. “Üsküdar’ın EN’leri” ismi altındaki bir dizi spor müsabakası düzenleyerek 67 bini aşkın ilköğretim öğrencisinin sportif becerilerini test edildiğini açıkladı.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen yaptığı konuşmada, “Hamdolsun, Üsküdar’ımız öylesine bereketli topraklara sahip ki, küçük yaşta sporla tanışmış, pırlanta gibi pek çok yeni cevher keşfettik. Geleceğin şampiyonu olma potansiyeline sahip nice gencimizin olduğunu öğrendik. Yaptığımız tüm bu çalışmaların ardından şunu anladık ki, gençlerimizle ne kadar gurur duysak az. Onlar için ne kadar çalışsak az,” ifadelerini kullandı.

“GÖNLÜMÜZDE HEPSİ BİRER ŞAMPİYON”

‘Üsküdar’ın EN’leri adı altında düzenlenen yarışmalarda, hedeflerinin asla bir şampiyon belirlemek olmadığının altını çizen Hilmi Türkmen, Gençlerin içlerindeki potansiyeli dışarıya vurmalarına imkan tanımak, kendilerini keşfetmeleri için yol göstermenin asıl amaçları olduğunu da vurguladı.

Gerek yurt içi gerekse yurt dışında pek çok başarı elde eden Üsküdar Belediyesi bünyesindeki sporculardan dem vuran Hilmi Türkmen, “Bizler de bunun sevinç ve gururunu yaşıyoruz. Ancak bizleri asıl sevindiren, gençlerimizin madalya kazanmaları değil, hayatlarında sporun bir hayat biçimi olarak yer etmesidir. Bütün gayretimiz, sporu bir araç olarak değerlendirip, kendilerini geliştirmelerini, yarınlara sağlıklı bir şekilde hazırlanmalarını sağlamaktır. Bütün gençlik çalışmalarımızda olduğu gibi, Üsküdar’ın EN’leri yarışmalarımızı da bunun için yapıyoruz,” şeklinde konuştu.

selyus