Ana Sayfa YAŞAM 16 Mart 2016

Ümraniye’ye özel “Mekteb-i Zarâfet” başladı

Ümraniye Belediyesi ve Ensar Vakfı Ümraniye Şubesi işbirliğinde düzenlenen Mekteb-i Zarâfet eğitim programı, Avukat Gülden Sönmez’in ‘İdealist Müslüman Kadın’ semineriyle başladı.

Ümraniye Belediyesi gerçekleştirdiği eğitim faaliyetlerine bir yenisini daha ekleyerek, Ensar Vakfı Ümraniye Şubesi ortaklığında Ümraniyeli hanımların sosyoloji, psikoloji ve aile eğitimleri gibi birçok konuda bilgi edineceği Mekteb-i Zarafet, programını başlattı. Ümraniye Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen ilk dersin hocası Avukat Gülden Sönmez’di. Açılış dersine, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Av. Serap Eşit Elveren, AK Parti Ümraniye Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Yasin Çakar, Ensar Vakfı Ümraniye Şubesi Başkanı Mustafa Güçlü, birim müdürleri ve çok sayıda Ümraniyeli Hanım katıldı.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Ensar Vakfı Ümraniye Şubesi Başkanı Mustafa Güçlü, Ensar Vakfı’nın Ümraniye’de gerçekleştirmek istediği eğitim programlarından bahsetti. Güçlü, Mekteb-i Zarafet programına katılan herkese teşekkür ederek, konuşmasını noktaladı. Ardından konuşma yapan AK Parti Ümraniye Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Yasin Çakar, Mekteb-i Zarafet programında emeği geçen herkesi tebrik etti.

Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Av. Serap Eşit Elveren, Mekteb-i Zarafet programının içeriğini anlattı. Kadınların eğitiminin önemine vurgu yapan Elveren, “Bu tür programlarla Ümraniyeli genç hanımlara hitap etmeyi hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

İHH Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Gülden Sönmez, “İdealist Müslüman Kadın” adlı ilk dersinde, 28 Şubat sürecinde yaşanan olayları ele aldı. Sönmez, “Başörtülü kesimin o dönemde yaşadığı tüm sıkıntı ve engelleri üniversite yıllarımda ben de yaşadım” dedi. O dönemin geçmişte kaldığını belirterek sözlerine devam eden Sönmez, genç hanımlara “İdealist Müslüman Kadın” portresinin 21. yüzyılda nasıl yaşatılacağı ile ilgili tavsiyelerde bulunarak konuşmasını sonlandırdı.

Program, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Av. Serap Eşit Elveren’in, Mekteb-i Zarafet eğitimlerinin ilk konuğu olan İHH Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Gülden Sönmez’e çiçek takdim etmesiyle son buldu.

selyus