Ana Sayfa YAŞAM 16 Mart 2016

Sancaktepe Belediyesi Engelliler Dinlenme Evi’ne yoğun ilgi

Sancaktepe Belediyesi Engelliler Dinlenme Evi (EDEV), CNR EXPO Kitap Fuarı’nda düzenlenen  ‘‘Uluslararası Engelsiz Kalemler’’ fuarına katıldı. Fuarın engelsiz yaşam alanı sokağında yerini alan EDEV yoğun ilgiyle karşılaştı.

Sancaktepe Belediyesi Engelliler Dinlenme Evi’nde ‘‘Uluslararası Engelsiz Kalemler’’ koridorunda yer aldığı Kitap Fuarı, bu yıl da kitapseverlerin akınına uğradı. 4-13 Mart tarihleri arasında üçüncüsü düzenlenen fuarda, 19 ülkeden 104 yabancı yayınevi yer aldı. Kitap dostlarını çeşitli sürprizlerle karşılayan fuarda paneller, söyleşiler, çocuk etkinlikleri ve dinletilerle birlikte 900’ün üzerinde kültür etkinliği düzenlendi.

‘‘Uluslararası Engelsiz Kalemler’’ fuarı, engelliler tarafından yayımlanmış eserleri 9 gün boyunca okurlarla buluşturdu. Bu kapsamda, yer aldığı projelerle ilçedeki belediye faaliyetlerini yalnızca maddî hizmetlerle sınırlı tutmayan Sancaktepe Belediyesi, bu yıl da CNR EXPO Kitap Fuarı’nda bir stant açtı.

Sancaktepe Belediyesi Engelliler Dinlenme Evi (EDEV), tarafından yapılan el emeği göz nuru ürünlerin yer aldığı standı AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Şeyma Döğücü ile birlikte ziyaret eden Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, belediye olarak engelli vatandaşların yaşamlarını kolaylaştırıcı birçok hizmeti hayata geçirdiklerini ve onların eğitim, rehabilitasyon başta olmak üzere ihtiyaçlarının karşılanması için tüm imkanlarını kullandıklarını ve kullanmaya devam edeceklerini belirtti. 

selyus