Ana Sayfa FUTBOL 2 Eylül 2018

Başkan Can, “Gençleri zihnen ve bedenen sağlıklı hale getiren kulüpler desteklenmeli”

Yenilenen Dudullu Spor Kulübü Tesisleri’nin açılışına katılan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, “Kötü alışkanlıklardan ve disiplinsiz hayattan gençleri uzaklaştırıp, disiplinli bir hayata alıştıran, sosyalleştiren ve zihnen, bedenen gençleri sağlıklı hale getiren bu kulüplerin desteklenmesi lazım” dedi” dedi.

Ümraniye Belediyesi tarafından yenilenen Dudullu Spor Kulübü Tesisleri’nde 2018/2019 Futbol Sezonu açılışı ile Yaz Futbol Okulu kapanış töreni gerçekleştirildi. Törene, Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Maliki Ejder Batur, Dudullu Spor Kulübü Derneği Başkanı Ali Yazlı ile futbolcular ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“GENÇLERİ SOSYALLEŞTİREN KULÜPLER DESTEKLENMELİ”

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “Biz hem Dudulluspor’a hem de Ümraniye’deki diğer amatör ve profesyonel kulüplerimize, gençlerimize elimizden gelen her şeyi yapmaya çalışıyoruz. Çünkü bu spor kulüpleri sadece sahada oynayan 11 kişi değil, o 11 kişinin arkasında birçok dalda yarışan gençler var. Okulları var, okullarda spor eğitimi alan gençler var. Kötü alışkanlıklardan ve disiplinsiz hayattan gençleri uzaklaştırıp, disiplinli bir hayata alıştıran, sosyalleştiren ve zihnen, bedenen gençleri sağlıklı hale getiren bu kulüplerin desteklenmesi lazım” dedi.

“SAHAYI YENİLEYEREK HEYECANLI BİR SEZON GEÇİRMEYİ ARZULADIK”

Ümraniye Belediyesi olarak bütün kulüpleri desteklediklerini kaydeden Başkan Can, “Ümraniye’mizde çok başarılı spor kulüplerimiz var. Dudulluspor, her dalda yarışan Türkiye’deki tek spor kulübü. Bundan başka spor kulüplerimiz de var. Ümraniye spor amatör ligden başlayıp bugün Türkiye Futbol Federasyonu 1. Lig’ de. Bugün açılışını yaptığımız Dudullu spor tesislerine de her zaman katkı sağlıyoruz. Bu sene de sahasını yenileyerek, çocukları daha şevkli, daha gayretli ve daha heyecanlı bir sezon geçirmelerini arzuladık” ifadelerini kullandı.

BELEDİYE BAŞKANI’NDAN GENÇLERE MESAJ: ‘SPOR YAPIN’

Konuşmasının devamında gençlerin spor yapması gerektiğini söyleyerek Başkan Hasan Can, “Spor, çocukları hem kötü alışkanlıklardan koruyor, hem de bedenen ve zihnen daha sağlıklı olmaya yönlendiriyor. Onun için gençlere, ‘Spor yapın’ diyorum” şeklinde konuştu.

“DUDULLUSPOR, TÜRKİYE’DE OYNANAN BÜTÜN LİG’LERE KATILIYOR”

Dudullu Spor Kulübü Başkanı Ali Yazlı ise, “Kulüp 1985’te kurulmuş. O günden bu güne çok büyük bir ivmeyle geldi. Açılışın asıl sebebi sahamızın yeniden düzenlenmesiydi. Bu spor kulübünün diğer kulüplerden farkı bütün kategorilerde Türkiye’de oynanan bütün liglere katılıyor olması. Bu rekor 2 senedir bizde” dedi.

Konuşmaların ardından Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can ve kulüp yöneticilerine plaket takdim edildi.

selyus