Ana Sayfa FUTBOL 27 Şubat 2023

Çekya’da Türkiye Prag Büyükelçisi Egemen Bağış’ı duygulandıran davet

Çek Cumhuriyeti Czech Liga lideri Slavia Prag futbol takımı Türkiye ile dayanışma sergilemek üzere deprem bölgesinde görev yapan arama kurtarma ekibini hafta sonu Slovacko ile oynanan maça davet ederek bir jest yaptı. Depremde kaybettiğimiz canlara saygı duruşunun yapıldığı programda Türkiye Prag Büyükelçisi Egemen Bağış duygulandı. 

Türkiye’nin Prag Büyükelçi Egemen Bağış’ın da davet edildiği maç öncesi depremde hayatını kaybedenler anısına saygı duruşunda bulunuldu. Tören sırasında Büyükelçi Bağış’ın duygulandığı görüldü.

Maça davet edilenler arasında Çek Cumhuriyeti arama kurtarma ekibi ile Adıyaman’a giden ve 12 gün bölgede görev yapan Egemen Civan da yer aldı.

Maç arasında Büyükelçi Bağış, Prag’ın Başkanı Başkanı Sayın Jaroslav Tvrdik ve Avrupa Parlamentosu üyesi, Çekya Başbakan eski yardımcısı Alexander Vondra ile birlikte itfaiyecilere hitap ederek Türkiye’ye ilk arama kurtarma ekibi gönderen Çek Cumhuriyeti devletine ve katkılarını esirgemeyen Çek halkına müteşekkir olduğunu vurguladı.

selyus