Ana Sayfa FUTBOL 23 Şubat 2016

Sancaktepe Belediyesi’nden Turgay Şeren’e ‘Erdem’li duruş

Turgay Şeren için düzenlene vefa gecesinde önemli açıklamalarda bulunan Başkan Erdem, “Biz toplumda ki gençler arası diyaloğun sağlanması, toplumsal barış ve huzurun temini ve sporun vazgeçilmez olduğuna inanıyoruz. Çünkü spor hem sağlık açısından hem de psikolojik gelişim açısından arkadaşlık, takımdaşlık, paylaşmak, birlikte yaşama kültürü açısından vazgeçilmez olduğuna inanıyoruz. Ve diyoruz ki: spor Türkiye’nin aslında sigortasıdır”

Sancaktepe Belediyesi, Berlin Panteri Turgay Şeren’e bir vefa gecesi düzenledi. Belediye Başkanı İsmail Erdem’in öncülüğünde düzenlenen geceye spor camiasının renkli isimleri katıldı. Türkiye’nin efsane kalecisi Turgay Şeren’e yaşarken bir vefa gecesi düzenleyen Başkan Erdem, Türk Spor Camiasından çok büyük taktir aldı.

Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, gecede yaptığı anlamlı konuşmanın bir bölümünde: “Biz inanıyoruz ki Turgay Şeren abimiz bu akşam belki hayatının en anlamlı en mutlu anlarından birini yaşıyor. Bizler özellikle toplum önünde yürüyen insanlar olarak, topluma katkıda bulunan büyüklerimizi sırası geldiği zaman anmak, hatırlamak, değerlerine saygı duymak zorunda olduğumuzu bir kez daha hatırlatmak istiyorum” dedi.

  

23 Şubat Salı günü düzenlenen ve Coşkun Sabah’ın sahne aldığı geceye Halit Kıvanç, Orhan Ayan, Profesyonel Futbolcular Dernek Başkanı Hakan Ünsal, Bülent Korkmaz, Sanlı Sarialioğlu, Metin Türel, İBB Spor AŞ. Genel Müdürü İsmail Özbayraktar, TFF Yönetim Kurulu Üyesi Ali Düşmez, eski Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay, tanınmış birçok spor program yapımcıları, spor yorumcuları ve spor yazarları ile Sancaktepe’nin bürokratları katıldı. Gecede Turgay Şeren ve Başkan İsmail Erdem’in imzaladığı formalar sponsor firma yetkililerine verildi.

“BUGÜN SAĞLIĞI YERİNDEYKEN ONA BİR VEFA BORCU OLARAK SİZLERLE BULUŞTURDUK”

Sancaktepe Belediyesi’nin Berlin Panteri Turgay Şeren için düzenlediği vefa gecesinde önemli açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı İsmail Erdem, “Bu akşam Turgay Şeren ağabeyimizi buraya davet ederek eski dostlarıyla, günümüzün sporcuları, spor yazarları ve spor medyasında görev alan arkadaşlarımızla buluşturmak adına bir aradayız. Geçmişte Türk Futboluna, Galatasaray ile Milli Takımda yıllarca emeği geçen, kalecilik ve takım kaptanlığı yapan değerli büyüğümüzü Türk Futboluna geçmişteki emekleri ve katkılarından dolayı hem saygıyla anıyoruz hem de bugün sağlığı yerindeyken ona bir vefa borcu olarak sizlerle buluşturduk” diye konuştu.

“GEÇMİŞİ OLMAYANIN GELECEĞİ OLMAZ”

Başkan İsmail Erdem, “Geçtiğimiz yıl kendisine geçirdiği kazadan sonra geçmiş olsun ziyaretine girmiştik. O günden sonra Turgay abimizi sevenleriyle buluşturmak istiyorduk. O düşüncemiz bugüne nasip oldu. Evet bizler millet olarak maalesef geçmişimizi çabuk unutuyoruz. Toplumumuza, devletimize, milletimize, sporda, sanatta ve iş dünyasında hizmet eden birçok büyüklerimiz ve değerlerimiz var. Bunları zaman zaman kaybediyoruz, ama onları hatırlamak bugün yaşayan insanlar olarak toplumsal sorumluluğumuz olduğuna inanıyoruz. Hak diliyle ifade edersek “Geçmişi olmayanın geleceği olmaz“.

Biz inanıyoruz ki Turgay Şeren abimiz bu akşam belki hayatının en anlamlı en mutlu anlarından birini yaşıyor. Bizler özellikle toplum önünde yürüyen insanlar olarak, topluma katkıda bulunan büyüklerimizi sırası geldiği zaman anmak, hatırlamak, değerlerine saygı duymak zorunda olduğumuzu bir kez daha hatırlatmak istiyorum” şeklinde konuştu.

“TÜRKİYE GENELİNDE İBB’DEN SONRA EN ÇOK LİSANSLI SPORCUSU OLAN BELEDİYEYİZ”

Sancaktepemizden de özetle bahsedecek olursak; yeni genç bir belediyeyiz. 7 yıl önce 3 belde belediyesinin birleşmesiyle oluşan ve yeni ismiyle Sancaktepe Belediyesi olarak kuruldu. Spora çok önem veriyoruz, sporun altyapısında müesseseleşme noktasında çok ciddi adımlar attık. İki şehir Stadımız var. Onlarca kapalı halı ve basketbol sahalarımız var. Üç tane olimpik ölçekli kapalı spor salonumuz, yine üç tane olimpik ölçekli yüzme havuzumuz var.  Şu anda Türkiye genelinde lisanlı sporcu sayısı itibariyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden sonra ikinci sırada yer alıyoruz. 11.397 lisanlı sporcumuz var. Futbol takımımızda 3. Profesyonel liginde mücadele veriyor. Hedefimiz önce Play-off ardından 2. Lige çıkmak.

Ata Sporumuz güreşte 2015 yılında Serbest dalda Türkiye Şampiyonu olduk. Uzak doğu sporları genç ve yıldızlarda çok sayıda milli sporcularımız var. Altyapılarda da binlerce çocuklarımız ve gençlerimiz var.

“SPOR TÜRKİYE’NİN ASLINDA SİGORTASIDIR”

Başkan Erdem, “Biz toplumda ki gençler arası diyaloğun sağlanması, toplumsal barış ve huzurun temini ve sporun vazgeçilmez olduğuna inanıyoruz. Çünkü spor hem sağlık açısından hem de psikolojik gelişim açısından arkadaşlık, takımdaşlık, paylaşmak, birlikte yaşama kültürü açısından vazgeçilmez olduğuna inanıyoruz. Ve diyoruz ki: spor Türkiye’nin aslında sigortasıdır” dedi.

“BENİ UZUN YILLAR GALATASARAY’DA TUTAN, SAHAYA ÇIKTIĞIMIZDA O MUHTEŞEM SEYİRCİMİZİN ALKIŞLARIDIR”

Kendi adına düzenlenen gecede bir konuşma yapan Milli Takım ve Galatasaray’ın Efsane Kalecisi Turgay Şeren, “Ben sadece Galatasaray ve Milli Takım forması giydim. 16 yıl Galatasaray, 19 yıl Milli Takım forması giydim. Beni uzun yıllar Galatasaray’da tutan, sahaya çıktığımızda o muhteşem seyircimiz alkışlarıdır. Eğer biraz hakkım varsa o alkış sayesindedir. Bu akşam burada toplanmak öyle kolay bir şey değil. Burada toplanım eskilerden bahsetmek inanın ki kolay değil. Eskiden yaşadığımız o güzel yılları hatırlattı bana. Bugün o eski güzel günler yok artık. Yine olsa yine yaşarım yine koşarım. Bugün beni burada yalnız bırakmadığınız için hepinize teşekkür ederim” diye konuştu.

 

selyus