Ana Sayfa YAŞAM 8 Nisan 2016

Bağcılar’da anlamlı yürüyüş!

Bağcılar’da Otizm Farkındalık Günü’nde düzenlenen yürüyüşü ilgiyle karşılayan vatandaşlar bolca alkışlayarak otistik çocuklara destek verdiler. Otistik çocuklar yürüyüş sırasında ellerinde döviz taşıdı ve bolca düdük çaldı.

Otizm Farkındalık Günü’ünde tüm yurtta olduğu gibi Bağcılar’da da çeşitli etkinlikler düzenlendi. Bu amaçla düzenlenen ‘Otizm Farkındalık Günü Yürüyüşü’ne Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz, otistik çocuklar öğretmenleri ve aileler katıldı.

Bağcılar Çarşı Caddesi’nde başlayan yürüyüş Bağcılar Meydanı’na kadar devam etti. Öğrenciler ellerinde ‘Bana acıyarak bakma sevgiyle yaklaş, önyargıları yıkalım, hayata benim penceremden bakın’ dövizleri taşıyarak düdük çaldılar.

“OTİSTİK ÇOCUKLARIMIZA HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERELİM”

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, otistik çocuklarla birlikte yürürken çevredeki ilçe sakinleri ve esnaf onlara sevgi gösterisinde bulunarak alkışladı. Yürüyüşün sona erdiği Bağcılar Meydanı’nda Bağcılar Lokman Hekim Özel Eğitim Uygulama Merkezi öğrencilerinin yaptığı resimlerden oluşan serginin açılışı da gerçekleştirildi.  Otizmin erken teşhis edildiğinde tedavi edilebilecek bir hastalık olduğunu belirten Başkan Çağırıcı, “Otistik yavrularımıza ve kardeşlerimize her zaman yardımcı olmalıyız. İlçemizde de onlar için hizmet veren merkezlerimizde özel terapiler uygulanıyor. Konuşma terapisi ile çocuklar herkesle daha sağlıklı iletişim kurma yeteneği kazanıyor. Terapi sürecinde bizler de onlara her türlü desteği vermeliyiz. Yavrularımıza acıyarak değil, sevgiyle yaklaşalım. Kendilerine acındığını fark ettiklerinde insanlardan uzaklaşır, içlerine kapanır ve kendisini karşılıklı iletişime kapatır. Bu da yavrularımızın tedavisi sürecine zarar verir. Otistik çocuklarımız bizim için özeldir. Onları aramıza alalım iyi birer arkadaş ve kardeş olalım.“ şeklinde konuştu.

selyus