Ana Sayfa YAŞAM 7 Nisan 2016

Ümraniye’de “Polis Haftası” kutlandı

“Polis Haftası” nedeniyle Ahmet Kılıçarslan Ortaokulu Atakent Kültür Merkezi’nde bir kutlama programı düzenledi. Programa Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can da katıldı.

Polis Teşkilatı’nın 171. Kuruluş Yıldönümü yurdun birçok yerinde çeşitli etkinliklerle kutlanmaya devam ediyor. Polis Haftası münasebetiyle Ahmet Kılıçarslan Ortaokulu bir program düzenledi.  Ümraniye Atakent Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programa Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu’nun yanı sıra; Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Av. Enver Sedat Çakıroğlu, Ümraniye İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Göllüce, Ümraniye İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Gökçimen, Ahmet Kılıçarslan Ortaokulu Müdürü Abdullah Tatar, şehit ve gazi yakınları, Emniyet Mensupları, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Açılış konuşmasını Ahmet Kılıçarslan Ortaokulu Müdürü Abdullah Tatar gerçekleştirdi. Tatar, Emniyet Teşkilatı’nın tarihsel süreci hakkında bilgi aktararak, teşkilat mensuplarının Polis Haftasını kutladı. Konuşmanın ardından Ahmet Kılıçarslan Ortaokulu öğrencileri halkoyunu gösterisi sergiledi. Öğrenciler tarafından sergilenen skeçler, okunan şiirler ve okul korosunun icra ettiği şarkılar da salondan büyük alkış aldı. Programda, “Halkın Gözünden Polis” başlıklı bir sinevizyon gösterisi gerçekleştirildi. Daha sonra ilçe sınırları içerisindeki ortaokullar arasında yapılan resim yarışmasının kazananlarına ödülleri takdim edildi.

Ödül takdiminin ardından protokol konuşmalarına geçildi. İlk Konuşmayı Ümraniye İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Gökçimen yaptı. Gökçimen: “Bu topraklar yaşaması, koruması zor topraklar. Ülkemiz dahili ve harici düşmanlara karşı tepeden tırnağa kadar çok ciddi mücadeleler veriyor.Bu mücadelenin en önemli yerinde polislerimiz ve askerlerimiz var. Allah bu ülkenin birliğine, dirliğine kastedenleri muvaffak etmesin” dedi.

Programda Ümraniye İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Göllüce de bir konuşma gerçekleştirdi. Göllüce: “Polis çocuğu olduğum için Polis Haftası benim için ayrı bir önem taşıyor. Böyle bir günde, bu programı şehidimiz Ahmet Kılıçarslan’ın adını taşıyan okulumuzun düzenlemiş olması benim için ayrıca önemli. Polis Haftası münasebetiyle, Ahmet Kılıçarslan nezdinde tüm şehitlerimizi saygıyla ve şükranla anıyorum” dedi.   

Göllüce’nin ardından Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can bir konuşma gerçekleştirdi. Başkan Hasan Can: “Tarihin her döneminde olduğu gibi bu dönemde de ülkemiz şehitler veriyor. Bayrağımıza rengini veren şehitlerimizin o mübarek kanıdır. Bağımsızlığımızın timsali olan ay yıldızlı bayrağımız şehitlerimizin kanlarıyla ortaya çıkmış çok anlamlı bir milli sembolümüzdür. Dolayısıyla bu vatan uğruna tarih boyunca canını vermiş, bütün şehitlerimizi rahmetle yad ediyorum. Sağ olan kahramanlarımızı ve gazilerimizi Rabbimin merhametine, şefkatine tevdi ediyorum. Polis Teşkilatımızın 171. Kuruluş Yıldönümü milletimize kutlu olsun” dedi.

Programın son konuşmasını Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu yaptı. Dervişoğlu: “Polis Teşkilatımız şan, şeref ve kahramanlıklarla dolu bir tarihe sahip. Emniyet Teşkilatımız azimle, gayretle çalışan çok büyük bir camia. Terörle, suç ve suçluyla mücadele eden ve bu uğurda şehitler veren, 24 saat esasına göre çalışan bütün Emniyet Mensupları’nın Polis Haftası’nı kutluyorum” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Kaymakam Suat Dervişoğlu, Emniyet Müdürü Hüseyin Göllüce’ye çiçek takdim etti. Göllüce’ye yapılan çiçek takdiminin ardından Şehit Polis Ahmet Kılıçarslan’ın ailesine de çiçek ve hediye verildi.

selyus