Ana Sayfa YAŞAM 4 Aralık 2018

Başkan Erdem, “Azmin ve inancın önünde hiçbir engel kalmadı”

Sancaktepe Belediyesi’nin düzenlediği “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” programında bir konuşma yapan Belediye Başkanı İsmail Erdem, “Azmin ve inancın önünde hiçbir engelin kalmadığına hep beraber şahitlik yapıyoruz. Hayat bir mücadeledir. Mücadele eden kazanır. Mücadeleden kaçan, korkak olanlar, iradesi zayıf olanlar, birazda tembel ve miskin olanlar kaybedenlerden oluyor.”

Sancaktepe Belediyesi, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” etkinleri kapsamında Samandıra Kültür Merkezi’nde bir dizi etkinlik gerçekleştirdi..

Samandıra Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliği AK Parti İstanbul Milletvekili Eyüp Özsoy, AK Parti İstanbul eski milletvekili Gürsoy Erol, Sancaktepe Kaymakamı Adnan Çakıroğlu, etkinliğe Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Cemil Boz’un yanı sıra vatandaşlar katıldı.

Program öncesinde Engelli Dinlenme Evi kursiyerlerin hazırladığı el emeği ürünleri sergisi açıldı.

MÜCADELE EDEN KAZANIR

Programın açılışında konuşan Belediye Başkanı İsmail Erdem, “Azmin ve inancın önünde hiçbir engelin kalmadığına hep beraber şahitlik yapıyoruz. Hayat bir mücadeledir. Mücadele eden kazanır. Mücadeleden kaçan, korkak olanlar, iradesi zayıf olanlar, birazda tembel ve miskin olanlar kaybedenlerden oluyor. Mücadele edenler her zaman bir mesafe kaydediyor. Az önce izlediğim görüntüde yer alan sporcularımız bunun en iyi örneği’’ ifadelerini kullandı.

Engelli Dinlenme Evinin önemini belirten Başkan Erdem, “Sancaktepe Belediyesi olarak, kuruluşumuzdan bugüne kadar toplumun her kesimine farklı hizmetler taşıdık. Ancak EDEV projemizle engelli kardeşlerimizin günlük yaşamına, yaşantısına önemli katkılar verdiğimize inanıyoruz. Sancaktepe’de binlerce komşumuzla yıllardır beraberiz. EDEV’in gün içinde verdiği hizmet çok kıymetli olduğuna şahitlik yapıyoruz. Birçok engelli ailemiz, evlerinde olan engelli kardeşlerimizi imkan olsa EDEV’de misafir etmemizi istiyorlar. Günlük ortalama 15 engellimizi sabah evinden alarak misafir ediyoruz. İnancımız gereği, insan sevgisi gereği engelli kardeşlerimize bütün fedakarlıkları yaparak hizmet ediyorlar’’ diye konuştu.

Engelli bireylerin senenin her günü hatırlanması gerektiğini vurgulayan Başkan Erdem,’’ Dünya engelliler günü diyoruz. Ancak günler sadece simgesel olarak, senede bir gün gündeme geliyor. Ama 365 gün engelli kardeşlerimizin hatırlanması gerekir. Çünkü hayat 365 gün. Bizde onun için diyoruz ki; 365 gün engelli kardeşlerimiz bizim kalbimizdedir’’ diyerek günün anlam ve önemine dikkat çekti.

Engelli Dinlenme Evinin, Sancaktepe sınırları içerisinde ikamet eden engelli bireylere ve ailelerine yönelik hizmet verdiği belirtildi. Evde bakım hizmetinden, ağız ve diş bakımına, psikolojik destekten medikal yardımına kadar birçok konuda EDEV’ni engelli bireylere ve ailelerine hizmet verdiği kaydedildi.

selyus