Ana Sayfa YAŞAM 1 Ekim 2017

Başkan Lokman Çağırıcı, “Yaşlılarımızın heyecanı bizim heyecanımız”

Başkan Çağırıcı, “Öncelikle tüm yaşlılarımızın 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü’nü kutluyorum. Tabi onların heyecanı bizim heyecanımız. Biz hafızası olan bir milletiz. Özellikle tecrübeli büyüklerimizden geçmişimizi bilmek adına, geleceğe emin adımlarla yürümek adına istifade etmemiz lazım.”  

Bağcılar Belediyesi, 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü dolayısıyla “65+ Yaşlı Hakları Derneği” ve “Google Türkiye” ile ortaklaşa “Gelenekten Geleceğe Teknoloji” etkinliği düzenledi. İlçeden yaklaşık yüz yaşlı vatandaşın katıldığı etkinlikte, teknoloji uzmanları tarafından yaşlılara akıllı telefon, bilgisayar, kumanda gibi dijital teknik cihazların kullanımı öğretildi. Kısa sürede teknolojik cihazları kullanmayı kavrayan yaşlılar, öğrendiklerini uygulamalı olarak gösterdi.

“YAŞLILARIMIZI DİJİTAL ORTAMDA GÖRMEKTEN MUTLULUK DUYUYORUM”

Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı’nda organize edilen etkinliğe Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı’da katılarak yaşlıların eğitimini yakından takip etti. Gün boyu yaşlı vatandaşlarla vakit geçiren Başkan Çağırıcı, “Öncelikle tüm yaşlılarımızın 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü’nü kutluyorum. Tabi onların heyecanı bizim heyecanımız. Biz hafızası olan bir milletiz. Özellikle tecrübeli büyüklerimizden geçmişimizi bilmek adına, geleceğe emin adımlarla yürümek adına istifade etmemiz lazım. Bu beyinleri, bu hafızayı dijital hafızayla, elektronik hafızayla, akıllı telefonlarla buluşturunca çok daha güzel şeylerin ortaya çıktığını görüyoruz. Özellikle kendilerinin sosyal medyada ve dijital ortamda olduklarını görmekten de mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum” diye konuştu.

“HOCALARIMIZIN SAYESİNDE BİLMEDİKLERİMİZİ DE ÖĞRENDİK”

Yaşlılara yönelik böyle bir etkinliği duyduğunda Whatspp grubundan arkadaşlarını etkinliğe davet ettiğini söyleyen Ahmet Zirek, “Programda güzel bilgiler öğrendik. Tabi ki bilmediklerimiz var. Bilmediklerimizi de hocalarımız sayesinde öğrendik. Telefondan adres bulmayı öğrendik. Sosyal medya kullanıyorum. Güzel oluyor. Telefondan televizyon izliyorum” şeklinde konuştu.

 

“EVDE TORUN BAKIYORUM AMA HER ŞEYDEN HABERİM OLUYOR”

Akıllı telefonu etkin bir şekilde kullandığını belirten Nurgül Şengür ise, “Ailemle torunlarımla görüntülü görüşüyorum. Doktor randevumu alıyorum. Sosyal medya kullanıyorum. Sosyal medya üzerinden arkadaşlarımla görüşüyorum. Arkadaşlarıma bakıyorum ne yazmışlar, nerelere gitmişler. Evden torun bakıyorum, dışarı çıkamıyorum ama her şeyden haberim oluyor” dedi.

 

Benzer Haberler

İlginizi çekebilir

İTO Meclis Üyesi Bekir Taner Ateş’e yeni bir görev daha

İTO Meclis Üyesi Bekir Taner Ateş’e yeni bir görev daha

selyus