Ana Sayfa YAŞAM 11 Aralık 2018

Başkan Türkmen, “Camilerimiz medeniyetimizin mührüdür”

Başkan Türkmen, “Bizler her şeyden önce inanan insanlarız. Allah izin verdiği müddetçe cami açmaya devam edeceğiz. Bilindiği üzere Üsküdarımız bir camiler şehri. Hem tarihi camilerimiz, hem de böyle yeni camilerimiz mevcut. Bu camilerimiz medeniyetimizin mührüdür” dedi.

Üsküdar Belediyesi tarafından yapılacak olan Oğuzhan Camii temel atma töreni Kur’an-i Kerim Tilaveti ile başladı. Burhaniye Mahallesi’nde gerçekleşen törene Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Üsküdar İlçe Müftüsü Ali Çakmak, Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürü Sinan Aydın ve hayırsever vatandaşlar katıldı.

“MÜSLÜMAN BİR MAHALLEDEYİZ. NE MUTLU BİZLERE”

Temel atma törenin bir konuşma yapan Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Biz her şeyden önce inanan insanlarız. Cenabi Allah’a ne kadar hamd etsek azdır. Müslüman bir coğrafyada Müslüman bir anne babadan dünyaya gelmişiz. Müslüman bir mahalledeyiz. Ne mutlu bizlere” dedi.

EZAN SESİ ŞİFA OLUYOR

Geçenlerde bir hasta büyüğümüzü ziyaret ettim.  Gün içerisinde belli sancılar ve ağırlar çekiyor. Ezan okunmaya başladığında sancım duruyor. Huzur buluyorum. Ezan okununca camı açıyorum bana ezan sesi gelsin de şifa olsun” diye konuştu.

“ÜSKÜDARIMIZ BİR CAMİLER ŞEHRİ”

Başkan Türkmen, “Bizler her şeyden önce inanan insanlarız. Allah izin verdiği müddetçe cami açmaya devam edeceğiz. Bilindiği üzere Üsküdarımız bir camiler şehri. Hem tarihi camilerimiz, hem de böyle yeni camilerimiz mevcut. Bu camilerimiz medeniyetimizin mührüdür. Tabii ki bu camilerimizi Üsküdar Belediyesi’nin önderliğinde Vakıflar Bölge Müdürlüğümüz ve elbette ki hayırsever vatandaşlarımız ile birlikte yapıyoruz.” diye konuştu.

Konuşmaların ardandan dualarla Oğuzhan Camii’nin temeli atıldı.

selyus