Ana Sayfa YAŞAM 21 Ekim 2014

Cami inşaatı ruhsatlı

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Altunizade Mahallesi’nde yapılması istenen cami inşaatı nedeniyle yaşanan gerginlikle ilgili açıklama yaptı.

Üsküdar Altunizade Mahallesi Raufpaşa Sokak 34 numarada yapılmak istenen ruhsatlı plan projeli küçük bir cami inşaatını bir grup vatandaş engellemek istiyor. 

Günlerdir basını arayan ve cami inşaatını protesto etmek için yasal olamayan yollara baş vuran vatandaşlar araçlarını cami arsasına bırakarak engellemeyi sürdürüyorlar.
Konu üzerine basına açıklama yapan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, hayırsever bir vatandaş tarafından yapılan cami inşaatının 167 pafta 1313 ada ve 197 parsel den oluştuğunu uygulamanın imar planında dini tesis olarak geçtiğini bildirerek “Burada oturan sakinlerin cami inşaatı talepleri olmuştur.

Hayırsever bir vatandaşımızda bu ihtiyacı üstlenmiştir. 24.09.2014 tarihinde belediyemiz tarafından inşaat ruhsatı verilmiştir. Arsanın mülkiyeti Üsküdar Belediyesi’ne aittir ve planda cami alanı olarak ayrılmıştır. İnşaatın koruya taşacak hiçbir yanı yoktur. Tamamen korudan ve yollardan çekme mesafelerine uyulmuş, ruhsata bağlı bir cami projesidir. Mahkeme kararlarına rağmen yapılan bir çalışma yoktur. İnşaatın yapımını durduracak herhangi bir yargı kararı da yoktur” dedi.

Cami düşmanlığı yapılıyor

Provokasyonun altından Validebağ Korusu ile uzaktan yakından ilgisi olmayan ama koruya yakın bir alanda hayırseverler tarafından yapımına başlanacak olan Cami inşaatına engel olma çabası çıktı…

İBB’den net yalanlama

İstanbul Büyükşehir Belediyesi son günlerde ortaya atılan Üsküdar’daki Validebağ Korusu’nun imara açılacağı yolundaki iddiaları net şekilde yalanladı.
“Validebağ Korusu’nun kullanım hakkı daha önce Milli Eğitim Bakanlığı’ndaydı. Korunun bakım işlemleri yapılamıyordu. Bu sebeple 2 yıllığına İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne tahsis edildi. Ön tahsis 2 yıl için geçerli ve bu süre içinde Validebağ Korusu’nda gerekli bakım işlemleri yapılacak. Bu alanın imar ve yapılaşmaya açılması kesinlikle söz konusu değildir. Emirgan Korusu ve Hidiv Korusu gibi alanlardaki hassasiyet Validebağ Korusu için de geçerlidir” denildi.

Asıl mesele Camiye engel olmak mı?

Peki günlerdir Validebağ Korusu üzerinden yürütülen kışkırtıcı haberlerin ve eylem çağrılarının asıl amacı ne? Üsküdar Altunizade Mahallesi Rauf Paşa Sokak’ta planlı, projeli, ruhsatlı bir cami inşaatı var… Validebağ Korusu ile hiç ilgisi olmayan, 167 pafta 1313 ada ve 197 parselde bulunan söz konusu alan İmar Planlarında “Dini Tesis Alanı” olarak geçiyor…

Cami inşaatı başladı “kel” göründü

Günlerdir Validebağ Korusu üzerinden sürdürülen “yeşil alan” savunmasının nasıl bir kandırmaca olduğu Validebağ Korusu ile hiç ilgisi olmayan cami inşaatının başlamasıyla gün yüzüne çıkmış oldu…
Zira Cami yapılacak arsanın mülkiyeti Üsküdar Belediyesi’ne ait. Bölgede yaşayanların talepleri üzerine hayırseverler tarafından yapımı üstlenilen caminin inşaatını durdurmaya çalışan bir grubun sistemli engelleme çabalarının “Validebağ” provokasyonu ile de sınırlı olmadığı öne sürülüyor. Buna göre cami yapımına engel olmak isteyenlerin araçlarını cami arsasına bıraktıklarından söz ediliyor. Validebağ Korusu ile uzaktan yakından ilgisi olmayan cami inşaatını engelleyecek nitelikte bir mahkeme kararı da yok.

Etiketler:
selyus