Ana Sayfa YAŞAM 12 Ağustos 2018

Caminin avlusunda ahlaksız buluşmalar!

Fatih İlçesi’nin pitbull köpekli serserileri tarihi Şeyhülislam Mehmed Celaleddin Efendi Camisinin yeşillik alanında kızlarla ahlak dışı buluşmaları oluyor. Ayrıca caminin çadır ve oturaklarını tahrip ettiler. Fatih Ali Kuşçu Mahallesi sakinleri emniyet yetkililerini göreve çağırıyor!

Fatih İlçesi Ali Kuşçu Mahallesi Otlukçu Yokuşu Sokakta bulunan tarihi Şeyhülislam Mehmed Celaleddin Efendi Camisine dadanan serseriler mahalle sakinlerinin huzurunu kaçırdı.

Cami avlusunda bir ibadethaneye yakışmayacak şekilde davranışlarda bulunan serseriler, yeni restorasyonu tamamlanan tarihi caminin bahçesinde bulunan çadırvan ve oturakları kullanılamaz hale getirdiler. Aynı zamanda kanunen beslenmesi yasak pitbull cinsi vahşi köpekler ile cami avlusunda gezinmeleri ise Cami cemaati ve mahalleliyi tedirgin ediyor.

Cami cemaatinden olan bölge sakinleri uyarılara aldırmayan serserilerin üzerlerine yürüyüp kendilerini tehdit ettiklerini, caminin yeşillik alanlarına kız arkadaşlarını getirerek umumi ahlak kurallarına üstelik bir ibadethanede aykırı davrandıklarını belirtiyorlar.

Defalarca yetkili merci ve polislere şikayetlerde bulunmalarına rağmen bu sorunun çözülememesinden yakınan mahalle sakinleri, eş ve çocuklarının can güvenliğinden endişe ettiklerini ve yetkililerden biran önce bu duruma bir çare bulunmasını istemekte.

selyus