Ana Sayfa YAŞAM 15 Temmuz 2015

Gözyaşlarının rengi bütün coğrafyalarda aynıdır

İstanbul Kadın Platformu Başkanı Şengül Yiğit, “Dedik ki gözlerinin rengi ne olursa olsun, gözyaşlarının rengi bütün coğrafyalarda aynıdır. Bütün dünya üzerinde nerede ağlayan bir kadın varsa, nerede bir çocuk varsa, nerede başı okşanacak bir yetim varsa işte biz tamda onlarla el ele, yürek yüreğe olmalıyız.”

İstanbul Kadın Platformu tarafından Suriyeli kadın ve çocukların yararına düzenlenen iftar programında gönlü zengin insanlar desteklerini esirgemediler. 14 Temmuz Salı günü Üsküdar Belediyesi Üsküdar Gençlik Merkezi’nde gerçekleşen programda bir konuşma yapan İstanbul Kadın Platformu Başkanı Şengül Yiğit, gözlerinin rengi ne olursa olsun, gözyaşlarının rengi bütün coğrafyalarda aynı olduğunu dile getirdi.

Başkan Yiğit çok önemli açıklamalarda bulunarak şunları söyledi: “Çok güzel bir gecenin ardında teşrif ettiniz, davetimize icabet ettiniz. Buraya gelen ayaklarınızı Rabbim Kâbe’ye vardırsın inşallah. Hoşeldiniz, şeref veridiniz. Bu akşamki organizasyonu gençlerimiz yaptı. Kendilerini tebrik ediyorum. Biz birkaç kelamla sizi selamlamak için kürsüye geldik. Gençlik bizim umudumuz, gençliği ihmal ettiğinizde, neler olduğunu kısa bir zaman önce gördük.  Bundan sonra boş bıraktığımız alanda çok daha ciddi çalışmalar yapmak durumundayız” dedi. 

“NEREDE BİR AĞLAYAN KADIN, ÇOCUK VE BAŞI OKŞANACAK YETİM VARSA ORDA OLMALIYIZ”

Bu vesileyle İstanbul Kadın Platformu’nun kuruluş amacını iki cümleyle sizin yüreklerinize emanet etmek işitiyorum diye devam eden Başkan Şengül Yiğit, “Derneğimiz üç yıl önce resmi kuruluşunu tamamladı. Amacımız; bütün dünyadaki kadınların, büyük bir kız kardeşler topluluğunun birer ferdi olduğu bilinci ile çıktık yola. Dedik ki gözlerinin rengi ne olursa olsun, gözyaşlarının rengi bütün coğrafyalarda aynıdır. Bütün dünya üzerinde nerede ağlayan bir kadın varsa, nerede bir çocuk varsa, nerede başı okşanacak bir yetim varsa işte biz tamda onlarla el ele, yürek yüreğe olmalıyız.

Bu anlamda üç yıldır çalışmalarımızı sessiz, sakin, samimi ve ihlas çizgisinden ayrılmamak üzere devam ettirdik. Büyük bir ekip olarak niyetimiz hala öyle. Siz gönül dostlarımıza da hem dedik: keyfiyet mi, kemmiyet mi? Burada belki dolu bir salon yak ama gönlü büyük değerli insanlarla beraberiz. Buda bizim zenginliğimiz. Allah hepinizden razı olsun” diye konuştu.  

Etiketler:
selyus