Ana Sayfa YAŞAM 13 Ekim 2018

Hamza Cebeci, “Yeniden ayağa kalkarız”

Uluslararası Vuslat Platformu tarafından düzenlenen “Yeni Dünya Düzeni ve Geleceğin Haritası Konferansları” programında bir konuşma yapan Cebeci, “Biz bir zamanlar 3 kıta ve 7 iklimde söz sahibi olmuş bir milletiz. Yeniden ayağa kalkarız” dedi.

Uluslararası Vuslat Platformu tarafından düzenlediği “Yeni Dünya Düzeni ve Geleceğin Haritası Konferansları” konulu toplantı Abant’da başladı. Uluslararası Vuslat Platformu Başkanı Hamza Cebeci’nin öncülüğünde organize edilen toplantıya 26. Dönem TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk,  Bolu Valisi Aydın Baruş, milletvekilleri, belediye başkanları, çeşitli üniversitelerden öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Ev sahibi olarak konferansların açılış konuşmasını gerçekleştiren Uluslararası Vuslat Platformu Başkanı Hamza Cebeci, “Davos’ta biz de varız diyen. Dünya 5’ten büyüktür diyen bir cesaretli lider çıktığı zaman iş değişecek ve değişiyor. Kimse bunun önüne geçemeyecek. Dünyada söz sahibi olmak için paranın bir gücü var. Onun için teknolojinin, savunmanın bir gücü var. Gerçek bağımsız olmak için savunma sanayiinde söz sahibi olmak lazım. Para, güç sahibi olacağız. Bunlara sahip olduğumuz sürece kimse bu milletin bileğini bükemez. Geçmişte bu milleti teknolojiden, sanayiden uzak tuttular. Din terakkiye mani dediler. Bir kısmı din eğitimi yapanlar fen ilmi yapanlara dinsiz dediler. Hızla koşan dünyaya biz ne yapıyoruz? Biz de o koşanlarla beraber koşuyor muyuz? Biz onlarla beraber koşmak yerine aradaki mesafeyi kapatmak için koşmayı beceremiyorsak o koşanların ayaklarının altında eziliriz” şeklinde konuştu.

“KENDİMİZİ GÜNCELLEMEK ZORUNDAYIZ”

Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, dünyayla bütünleşerek, gelişmeleri yakından takip etmemiz gerektiğini belirterek “Sürekli kendimizi güncellemek zorundayız. Yeni dönemde üniversitelerimizi sanayi ve teknoloji ile buluşturmaya devam edeceğiz. Öğrenci değişim programları ile uluslararası deneyimleri arttırmaya, akademik başarıları teşvik etmeyle devam edeceğiz. Gençlerimizin özellikle eğitim sürecinde karşılaştıkları olumsuz etkileri kaldırmaya çalışıyoruz” dedi.

Kaynak: Habertürk

selyus