Ana Sayfa YAŞAM 18 Mart 2016

Hüseyin Keskin, “Çanakkale şehadete inanmış bir milletin destanıdır”

Çanakkale Zaferi’nin 101. yılı tüm Türkiye’de olduğu gibi Sultanbeyli’de de törenlerle kutlandı. Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin yaptığı konuşmada, “Çanakkale; binlerce canımızı cennet vatanımız uğruna şehit ettiğimiz, dünyanın en büyük ordularına geçit vermediğimiz, alnımızın akıdır” dedi.

Sultanbeyli Çanakkale Şehitleri’ni unutmadı. Abdurrahmangazi Camii’nde ilçe sakinlerinin katılımıyla sabah namazı kılındı, ardından Sultanbeyli Kültür Merkezi’nde özel etkinlik düzenlendi ve Cuma Namazı öncesi de Mevlid okundu.

Sultanbeyli Kültür Merkezi’nde yapılan törende konuşan Sultanbeyli Anadolu Lisesi Müdürü Yaşar Uçar, “Bugün tüm savaş tarihine altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferi’nin onurunu yaşıyoruz Çanakkale güç dengelerini değiştiren azmin ve fedakârlığın mücadelesidir” dedi.

Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin de yaptığı konuşmada tüm şehitleri rahmet ve minnetle andı. Ankara’da gerçekleşen hain saldırıda yaşamlarını yitirenlere de rahmet dileyen Başkan Keskin, “Çanakkale Zaferi’miz milletimizin yeniden dirilme öyküsüdür. Yıllarca dünyaya adaletle, hoşgörüyle, sevgiyle hükmeden bir milletin; emperyalistlere göğsündeki imanla var gücüyle karşı koyduğu bir zaferdir. Çanakkale; binlerce canımızı cennet vatanımız uğruna şehit ettiğimiz, dünyanın en büyük ordularına geçit vermediğimiz, alnımızın akıdır” şeklinde konuştu.

Çanakkale’nin vatan sevgisiyle iman gücünün birleştiği bir zafer olduğunu kaydeden Başkan Keskin, “Çanakkale şehadete inanmış bir milletin, geçmişinde şanlı bir imparatorluk olan bir devletin başını dik tuttuğu yerdir ve aynı zamanda necip milletimiz için bir ağıttır. Çanakkale’de biz birlik olduk. Dünyanın en büyük ordularına karşı tek vücut olduk. Birlik olduğumuzda da tüm dünyayı dize getirdik. Bugün ülkemizin Çanakkale ruhuna, diriliş ruhuna, kardeşlik ruhuna her zamankinden daha fazla ihtiyacı var. Çanakkale’de İslam’ın son kalesini düşüremeyenler, bugün var güçleriyle ülkemize saldırıyor. Sözde demokrasiden, insan haklarından dem vuranlar, terör örgütleri bunca canımıza kıyarken seslerini bile çıkartmıyor. Ama şunu iyi bilsinler ki bu necip millet hiçbir zaman kimseye boyun eğmedi ve eğmeyecektir” diye konuştu.

İlçe Kaymakamı İbrahim Özefe de yaptığı konuşmada Çanakkale’de tüm imkansızlıklara rağmen bir destan yazıldığını ifade ederek tüm şehitlere rahmet diledi. Özefe, ardından Mehmet Akif Ersoy’un Çanakkale Destanı adlı şiirinden bir bölüm okudu.

Program ardından tiyatro gösterileri ve şiir okumalarıyla devam etti. 

selyus