Ana Sayfa YAŞAM 29 Haziran 2015

KADEM iftarına önemli isimler katıldı

Kadın ve Demokrasi Derneği’nin (KADEM) 28 Haziran Cumartesi günü Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlediği iftar programına Emine Erdoğan’da katıldı. KADEM yönetici ve üyelerinin yanı sıra çok sayıda sivil toplum temsilcisi, gazeteci ve yazarın katıldığı iftar programında ayrıca yetiştirme yurtlarında kalan öğrenciler ve Özgecan Aslan’ın ailesi hazır bulundu.

KADEM Genel Başkanı E. Sare Aydın Yılmaz’ın öncülünde düzenlenen iftar programında katılımcılara hitaben bir konuşma yapan Emine Erdoğan, Aslan ailesi için “Onlar, en acılı zamanlarında bilgece duruşlarıyla, Türkiye için adeta bir okul oldular. Acı karşısında sabrı ve metaneti biz onlardan öğrendik” şeklinde konuştu. Emine Erdoğan, KADEM’in, Özgecan Aslan davasına sahip çıkmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek şöyle dedi: “Masum bir genç kızın, bir ailenin haklı mücadelesinde yer alacaksınız. Aynı zamanda, kadın konusundaki tekelci yapıya engel olarak, bu dava süresince yeni bir mücadele dili üreteceksiniz. ‘Özgecan Yasası’ olarak sizin ortaya koyduğunuz irade hayata geçtiğinde, kadına yönelik şiddet konusunda da, inşallah büyük bir yol almış olacağız.” Yoğun katılımın olduğu iftar programına Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Ayşenur İslam ile AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı İffet Polat, 28 Şubat TBMM başörtüsü mağduru Merve Kavakç, İstanbul Milletvekilleri Av. Özlem Zengin ile Ravza Kavakçı da hazır bulundu.

“BİZİM ÇABAMIZ SADECE SİYASİ BİR ÇABA DEĞİL; AYNI ZAMANDA BİR MEDENİYET ÇABASIDIR”

Tarsus’ta KADEM yetkililerinin uğradığı saldırıyı da kınayan Erdoğan, “Kadın hakları savunucusu olduğunu iddia edenlerin saldırılarına muhatap olmak, ortada açık bir samimiyetsizliğin olduğunu gösterir” dedi.

Gençlik yıllarından beri içinde bulunduğu kadın hareketinin geldiği noktanın önemine değinen Emine Erdoğan, her devrin bir mücadele alanı olduğunu belirterek sözlerine şöyle devam etti: “Bugün bizler, bu çabaya yeni nesli de ortak etmeliyiz. Çocuklarımızı, gençlerimizi, bu yolun şuurlu neferleri olarak görmek istiyoruz. Bizim çabamız sadece siyasi bir çaba değildir. Aynı zamanda, bir medeniyet çabasıdır. Dünyadaki adaletsizliklere karşı ahlakî bir direniştir. Mısır’daki idam kararları neden bizi bu kadar ilgilendiriyor? Gazze neden derdimiz? Suriye’de, Doğu Türkistan’da yaşanan insanlık dramları, neden iftar sofralarında boğazımızdaki düğüm oluyor? Bosna, Myanmar ile neden bu kadar ilgileniyoruz? Elbette, ahlakî, vicdanî ve insanî duruşumuz bunu gerektiriyor. Elbette, medeniyet iddiamız bunu gerekli kılıyor.”

İslam aleminin Türkiye’den, beklentileri olduğunu, her seçim sonrasında Bosna’dan, Ortadoğu’dan ve pek çok İslam ülkesinden telefonlar aldıklarını hatırlatan Emine Erdoğan, “Çünkü Türkiye’deki her gelişme, oradaki halkların geleceğini de ilgilendiriyor” dedi.

“GÖNÜL KÖPRÜSÜ KURABİLMEK MÜHİMDİR”

İftarın ardından sahneye gelen KADEM Genel Başkanı E. Sare Aydın Yılmaz, “On bir ayın en şereflisi olan bu ay, Rabbimiz tarafından bizlere verilmiş bir lütuf, bir ihsandır. İçinde bulunduğumuz bu mübarek ayı en iyi ve en güzel şekilde değerlendirebilmek gerekir. Hz. Mevlana “Bu ay, gönül sofrasının kurulduğu aydır. Gönlün, bedenin hatâlarından kurtulduğu aydır. Gönüllerin aşk ve îmân ile dolduğu aydır” buyuruyor.

Bilhassa bu ayda, yardıma muhtaç, yoksulluk içinde yaşayan, ülkelerinden sürgün edilen, çaresiz kalan kardeşlerimizi düşünerek, onlarla gönül köprüsü kurabilmek mühimdir. Bu ay başkalarının derdine, sıkıntısına ve çaresizliğine ortak olma ayıdır.

Hala dünyanın dört bir yanında, Suriye’de, Mısır’da, Filistin’de, Arakan’da, Doğu Türkistan’da zor şartlar altında hayatta kalma mücadelesi vermeye devam eden Müslüman kardeşlerimiz ve kadınlarımız var. Tüm bunlar bize, insanlığı ve kul olmanın sorumluluğunu hatırlatıyor. Bu vesileyle, tüm İslam âleminin huzur, selamet ve esenlik bulmasını Allah’tan niyaz ediyorum. Bu mübarek ayda samimi bir duanın ve çabanın er geç karşılık bulacağını biliyor, ümidimizi asla kaybetmiyoruz.”

 

Etiketler:
selyus