Ana Sayfa YAŞAM 1 Mart 2017

Medeniyet Yolcuları’ndan “Şehirler ve Şiirler” gecesi

Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem’in öncülüğünde hayat bulan büyük ödüllü ‘Medeniyet Yolcuları’ eğitim projesinin bu yıl ilk kez düzenlediği “Şehirler ve Şiirler” isimli şiir programı gerçekleşti.

28 Şubat Salı günü Dr. Kadir Topbaş Kültür Merkezi’nde gerçekleşen ve katılımın yoğun olduğu program Kur’an tilaveti ile başladı. Öğrencilerin Def ve Bendir gösterisinin ardından kürsüye gelen Belediye Başkanı İsmail Erdem, Medeniyet Yolcuları projesinin bir fikir hareketi, bir gönül birlikteliği olduğuna değinerek: “Medeniyet Yolcuları, aynı şeylere gülen, aynı şeylere ağlayan, aynı duyguları paylaşan ortak değerlere, ortak geçmişe ve ortak geleceğe sahip insanların aynı gönül dilinin, aynı gönül yolunun erenlerinin buluşma noktasıdır. Bu çatı altında sizlerle düzenli olarak buluşuyor, istişarelerde bulunuyoruz. Bugünde burada 28 Şubat gibi anlamlı bir tarihte bir araya gelmenin kıvancını yaşıyoruz. Bu anlamlı günde gerçekleşecek olan bu anlamlı programda hem eserleri ve sözleri ile bizlere geçmişte ilham kaynağı olan büyük şairlerimizi yad edeceğiz hem de farklı bir dünyada gönüllerimiz buluşmuş olacak” dedi.

Medeniyet Yolcularının dünyadaki tüm Müslümanları kardeş olarak gördüğünü ve birleştirici bir misyon üstlendiğini belirten Başkan Erdem; “Devletimize, Bayrağımıza ve Medeniyet değerlerine sahip çıkan bu hareket, Sancaktepe’de bir uyanış bir diriliş hareketidir. Bilmenizi isterim ki, her buluşmamız bizi bir yapan, iri yapan, diri yapan değerlerimizi sahiplenme, yaşatma ve geleceğe aktarma anlamında yeni ufuklar açıyor” şeklinde sözlerini tamamladı.

Öğrenciler tarafından seslendirilen şiirler salonda duygu dolu anların yaşanmasına sebep olurken program Esat Kabaklı’nın konseri ile son buldu.

selyus