Ana Sayfa YAŞAM 8 Nisan 2016

Merhamet ve Adalet Konulu Film Yarışması’nda başvuru 12 Nisan’a uzatıldı

Çekmeköy Belediyesi’nin düzenlediği ‘Merhamet ve Adalet’ Konulu Uluslararası Kısa Film Yarışması’nda başvuru süresi 12 Nisan 2016’ya kadar uzatıldı.

Çekmeköy Belediyesi tarafından organize edilen ve Cumhurbaşkanlığı himayesinde gerçekleştirilen ‘Merhamet ve Adalet’ Konulu Uluslararası Kısa Film Yarışması’nda başvuru süresi 12 Nisan 2016’ya kadar uzatıldı.

Çekmeköy Belediyesi ve Yarışma Komitesinden verilen bilgiye göre, çekimleri tamamlanmış kurgu ve montajlarını tamamlamaya çalışan yarışmacıların talepleri üzerine başvuru süresinin 4 gün uzatılması kararlaştırıldı. Yarışmacılar, eserlerini 12 Nisan 2016’ya www.merhametevadalet.com adresine yükleyebilecekler.

ÖDÜL TÖRENİ 12 MAYIS’TA

Peygamber Efendimizin örnek hayatının farklı yönleriyle ortaya konulması amacıyla yapılan yarışmanın jüri başkanlığını ‘Cennetin Çocukları’ filmiyle Oskar’a aday gösterilen İranlı yönetmen Majid Majidi yapıyor. Merhamet ve Adalet Konulu Uluslararası Kısa Film Yarışmasında, Türkiye’den Osman Sınav, Bosna’dan Şahin Sisic, Filistin’den Rashid Masharawi, yine Türkiye’den Hasan Ali Yıldırım, Faysal Soysal ve Mehmet Özgür de jüri üyesi olarak bulunuyor. Yarışmanın ödül töreni 12 Mayıs 2016’da Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda gerçekleştirilecek. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından da desteklenen yarışmada toplam 20 esere 99 bin TL ödül verilecek.

selyus