Ana Sayfa YAŞAM 9 Temmuz 2022

Milyonlarca İstanbullu Müslüman Kurban Bayramı namazı için camilere akın etti

İstanbullu Müslümanlar, Kurban Bayramı’nda camilere akın eder bayram namazını eda ettiler. Milyonlarca Müslüman, başta Ayasofya-i Kebîr Câmi-i Şerîfi, Eyüpsultan Camii, Büyük Çamlıca Camii olmak üzere İstanbul’un camilerine giderek dini vecibelerini yerine getirdi.

AYASOFYA-İ KEBÎR CÂMİ-İ ŞERÎFİ

Kurban Bayramı namazını binlerce vatandaşla beraber Ayasofya-i Kebîr Câmi-i Şerîfi’nde eda eden TBMM Başkanı Mustafa Şentop’a Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ve AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe eşlik etti. Namaz çıkışı basın açıklaması yapan TBMM Başkanı Mustafa Şentop, “Milletimizin Kurban Bayramı’nı tebrik ediyorum. İslam dünyasının bayramını tebrik ediyorum. Bu bayramın, bu bereketli günlerin İslam dünyası için dirilişe vesile olmasını, bütün insanlık içinde hayırlar getirmesini Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum. Tabi bizim dinimizde kültürümüzde iki bayram var. Bunlardan en büyüğü İdi-i Ekber denilen büyük bayram denilen bayramda bu bayram. Esasan hac bu bayram günlerinde gerçekleşiyor. Arife günü Arafat’ta vakfe vardı. Bugünde haccın diğer erkanını menasikini yerine getiriyor hacılarımız. Onların duaları da hem ülkemizi hem milletimizin iyiliği için huzuru, refahı, istikrarı için hem de insanlığın iyiliği için bizim dualarınıza onların dualarıyla beraber kabul olunan dualar arasında olsun. Ülke içinde ülke dışında milletimizin huzuru için vatanımızı korumak için nöbette olan vazife yapan bütün askerlerimize polislerimize güvenlik güçlerimize de buradan bayramlarını tebrik ettiğimi ifade etmek istiyorum” dedi.

EYÜPSULTAN CAMİİ

Kurban Bayram namazı kılmak için Eyüpsultan Camii’ne gelen binlerce İstanbullunun oluşturduğu yoğunluk, havadan görüntülendi.

Eyüpsultan Camii, Kurban Bayram namazını kılmak isteyen vatandaşların akına uğradı. Saatler öncesinde Eyüpsultan Camii’nin içerisinde namaz kılmak için gelen İstanbullunun oluşturduğu yoğunluk, havadan görüntülendi. Kurban Bayram namazı için vatandaşlar Eyüpsultan Camii’ni doldururken, cami’ye sığamayan vatandaşlar avluda namazlarını kıldı.

BÜYÜK ÇAMLICA CAMİİ

Kurban Bayramı namazı için binlerce vatandaş, Büyük Çamlıca Camii’ne akın etti. Binlerce kişi bayram namazını Büyük Çamlıca Camii’nde kıldı.

Kurban Bayramı’nda vatandaşlar bayram namazını kılmak için cumhuriyet tarihinin en büyük camisi olan Büyük Çamlıca Camii’ne akın etti. Binlerce vatandaşın bayram namazını kılmak için tercih ettiği Büyük Çamlıca Camii tamamen doldu. Vatandaşlar bayram namazlarını kıldıktan sonra bayramlaştı.

selyus