Ana Sayfa YAŞAM 14 Mayıs 2016

Sancaktepe’de engelli askerlere yemin töreni

Engelliler Haftası nedeniyle ilçemizde bulunan 23. Motorlu Piyade Alay Komutanlığı’nda “Temsili Askerlik Yemin Töreni” düzenlendi.

Engelliler Haftası nedeniyle ilçemizde bulunan 23. Motorlu Piyade Alay Komutanlığı’nda “Temsili Askerlik Yemin Töreni” düzenlendi. 13 Mayıs Cuma günü gerçekleşen törene, Sancaktepe Kaymakamı Feyzullah Özcan, Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, askeri erkan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Toplumumuzda askerliğin çok önemli bir olgu olduğunu ifade eden Başkan İsmail Erdem, “Engelli kardeşlerimizin de bu kutsal görevi yerine getiren her vatandaşımız gibi asker üniformalarını giymeleri, hem onlara hem de ailesine gurur vermiştir. Bu anlamda Türk Silahlı Kuvvetlerimizi bu şekilde bir organizasyona öncülük ettikleri için tebrik ediyorum. Bu tören vesilesiyle; vatan toprağının bedelini canlarıyla ödeyen aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve saygıyla anıyor, kahramanlıklarıyla destanlar yazmış gazilerimize şükranlarımızı sunuyorum” şeklinde sözlerini tamamladı.

Duygu dolu anların yaşandığı yemin töreninde konuşan engelli bir asker ise engellilerin asker olmaya engel olmadığını belirtti. Program, engelli askerlerin künye ve belgelerini almaları ve çekilen hatıra fotoğrafları ile sona erdi.

selyus