Ana Sayfa YAŞAM 4 Aralık 2015

Sancaktepe’de engelliler gününde engelsiz sergi

Faaliyetleri ve projeleriyle engelsiz bir ilçe oluşturmayı amaçlayan Sancaktepe Belediyesi, Samandıra Kültür Merkezi’nde ‘3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ne özel bir etkinlik gerçekleştirdi. Etkinlikte engelli öğrenciler tarafından el emeği göz nuru ile yapılmış ürünlerin sergilendiği sergi açılışı gerçekleştirildi.

Sancaktepe’de 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle özel bir etkinlik düzenlendi. Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem’in de katıldığı 3 Aralık Perşembe günü Samandıra Kültür Merkezi’nde gerçekleşen programda ilk olarak Engelliler Dinlenme Evi (EDEV) öğrencileri tarafından el emeği göz nuru ile yapılmış ürünlerin sergilendiği sergi açılışı gerçekleştirildi.

Programın açılışında bir konuşma yapan Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, “Hayatın insanlar tarafından kolay yaşanabilir hale getirilmesi hepimizin görevi. Biz yerel yöneticiler de engellilerin bu mücadelelerinde onların yanlarında olmak için çaba sarf ediyor, sorumluluk bölgelerimizi onların da rahatlıkla yaşayabilecekleri bir şekilde düzenlemeye çalışıyoruz” dedi. Engelli olmanın kişilerin kendi tercihi olmadığı için çevrenin engellilere yardımcı olmasını ifade eden Başkan Erdem, hayatın zorluklarını daha çok yaşayan engellilerden hayata küsmeden azimle ve gayretle tutunmalarını istedi. 

EDEV’e bağlı müzik grubunun verdiği ve izleyicilere keyifli anların yaşattığı konserin ardından, Başkanımız Erdem’e EDEV öğrencileri tarafından yapılan ve Başkan İsmail Erdem’in fotoğrafının bulunduğu tablo hediye edildi. Program çekilen hatıra fotoğrafının ardından sona erdi.

selyus