Ana Sayfa YAŞAM 29 Haziran 2016

Sancaktepe’yi temsil edenler iftar sofrasında

Sancaktepe Belediyesi’nin Başkan İsmail Erdem’in ev sahipliğinde Samandıra Kent Meydan parkında düzenlenen Sivil Toplum Kuruluşları, ilçe protokolü, Şehit ve Gazi yakınları ile vatandaşların yoğun ilgi gösterdi.

Sancaktepe Belediyesi’nin hazırlamış olduğu Ramazan programları ile her mahallede kurulan iftar sofralarının bereketi ve coşkusu yaşanmaya devam ediyor.

28 Haziran Salı günü, Samandıra Kent Meydan parkında düzenlenen Sivil Toplum Kuruluşları, İlçe Protokolü, Şehit ve Gazi yakınları ile vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği iftar programına ayrıca AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan ve AK Parti Sancaktepe İlçe Başkanı Adil Kandemir de katıldı.

Programda konuşan Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem,  Ramazan ayının topluma ve kişiye sağladığı birçok faydası olduğunu söyleyerek, “Kiminin yiyip kiminin baktığı, zenginle fakir arasındaki kıskançlık ve düşmanlığın büyük boyutlara ulaştığı, açlıktan ölen insanların milyonları aştığı günümüz dünyasında, toplum huzurunun ve iç barışın sağlanmasında, tokun aç insanın halinden anlamasını kolaylaştırdığı için orucun sosyal faydası çok büyüktür” dedi. Başkan Erdem, belediye olarak iftar programı kapsamında, Ramazan ayı boyunca değişik mahallelerde kurulan iftar sofraları ile Sancaktepe’nin farklı bir ramazan yaşadığını belirtti. Sancaktepe Belediyesi tarafından hazırlanan sofralarda Ramazan ayı boyunca günde bazen beş bin kişiyi bulan katılımla halkın iftar sofralarında bir araya geldiğini belirtti.

Ramazan ayının tüm güzelliklerinin yaşandığı ve yoğun bir ilgi altında gerçekleşen iftar yemeğinin ardından bir konuşma gerçekleştiren AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan, Sancaktepe halkı ile birarada olmaktan dolayı büyük bir mutluluk yaşadığını söyledi. Turan, vatandaşların dolu dolu bir Ramazan ayı yaşamasına sebep olan Belediye Başkanı İsmail Erdem’e teşekkürlerini sunarak Ramazan ayının tüm insanlığa huzur ve mutluluk getirmesi dileğinde bulundu.

selyus