Ana Sayfa YAŞAM 16 Aralık 2016

Sancaktepeli AK Kadınlar 15 Temmuz ruhunu yaşatıyor

AK Parti Sancaktepe İlçe Kadın Kolları’nın ikincisini düzenlediği “15 Temmuz’u unutmadık, Unutturmayacağız” temalı fotoğraf sergisine, soğuk havaya rağmen Sancaktepliler yoğun ilgi gösterdi. Başkan Esra Başar’ın öncülüğünde açılan sergide Sancaktepeli AK Kadınlar 15 Temmuz ruhunu yaşatıyor.

AK Parti Sancaktepe İlçe Kadın Kolları’nın ikincisini düzenlediği “15 Temmuz’u unutmadık, Unutturmayacağız” temalı fotoğraf sergisine Sancaktepeliler yoğun ilgi gösterdi. İlçe Kadın Kolları Başkanı Esra Başar’ın öncülüğünde gerçekleşen sergiye Sancaktepe Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Genç, Sancaktepe İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Aydoğdu, Sancaktepeli 15 Temmuz Gazisi İlhami Çil, Sancaktepe Ana Kademe Yürütme ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Sancaktepe Kadın Kolları Teşkilatları ile Sancaktepeli vatandaşlar katıldı.

Sancaktepeli 15 Temmuz Gazisi İlhami Çil, “Bugün burayı sıcak kalplerinizle ısıtan siz Sancaktepeli kadın kardeşlerime bu ruhu yaşattığınız için çok teşekkür ediyorum. 15 Temmuz, bir gazi olarak benim hikayem değil, 15 Temmuz bizim hikayemiz. Biz oraya giden Akıncılardık. Biliyorduk ki arkamızda asıl ordumuz var. Bizi 14 yıldır düşünceleriyle, fikirleriyle, mesajlarıyla diri tutan sayın cumhurbaşkanımızın ölümüne dediğinde bir saniye bile düşünmeden olmamız gereken yerlere koştuk ve koştunuz. Hepinizden Allah razı olsun.” dedi.  

Sancaktepe İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Aydoğdu, “Öncelikle bu güzel ortamın hazırlanmasında emeği geçen AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı ve ekibini tebrik ediyorum. Tabi buradaki fotoğrafların sadece bir fotoğraftan ibaret olmadığını, burada bir ruh olduğunu ve fotoğraflarda bir ruh olduğunu anlayarak sergiyi gezmek lazım. Ben 15 Temmuz’da verdikleri mücadele ile bugün burada olmamıza sebep olan Şehitlerimize Allah’tan rahmet Gazilerimize acil şifalar diliyorum” dedi.

“15 TEMMUZ’U UNUTMAMAYA VE UNUTTURMAMAYA NİYETLENDİK”

Ey KUR’AN uğruna can veren Canlı Şehit! seni her dem anmasam dilim kopsun!

Ey VATAN uğruna can veren Canlı Şehit! seni unutursam hafızam silinsin!

Ey BAYRAK uğruna can veren Canlı Şehit! seni ne vakit sevmezsem gelinliğim son örtüm olsun!

Annesi, bacısı, eşi ve kızı olarak 15 TEMMUZ’da şehadet şerbetini içen Cennet kuşlarını “UNUTMADIK UNUTMAYACAĞIZ”.. dizelerini dile getiren AK Parti Sancaktepe İlçe Kadın Kolları Başkanı Esra Başar, “Burada bu sergiyi açarak 15 Temmuz’u unutmamaya ve unutturmamaya niyetlendik. Biz 15 Temmuz’u hayatımız boyunca nasıl unutmayacaksak, gelecek nesillere de unutturmamak üzere üzerimize düşün vazife neyse seve seve yapacağız. Bu vatan uğruna şehit olan milletimizi ve gazilerimizi hep hatırlacak ve dualarla yad edeceğiz inşallah. O gece cumhurbaşkanımız meydanlara çıkın dediğinde siz kadınlarımız da hiç tereddüt etmeden çocuklarınızı eve bırakıp sokaklara akın ettiniz. Allah hepinizden razı olsun.” diye konuştu.

“SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZ SADECE CUMHURBAŞKANI OLARAK GÖRMEMEK LAZIM. BU ÜMMETİN BUGÜNKÜ GÜÇLÜ SESİ”

Sergideki bu fotoğrafları sadece bir fotoğraftan ibaret olarak görmeyin, o fotoğraflarda 15 Temmuz ruhu var diyen Sancaktepe Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Genç, “15 Temmuz’da hem ruhu hem de bedeniyle bizim bugünlere gelmemize sebep olan Şehitlerimize rahmet, gazilerimize de acil şifalar diliyorum. 15 Temmuz bir ruhtur. 15 Temmuz ruhunu her ayın 15’inde yeniden canlandıran değerli İlçe Kadın Kolları Başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyoruz. Sayın cumhurbaşkanımız sadece cumhurbaşkanı olarak görmemek lazım. Bu Ümmetin bugünkü güçlü sesi. Liderliği, önderliği ve cesareti var. Allah gerçekten başımızdan eksik etmesin. Bu Ümmet tam 300 yıldır bir ricat yaşıyor, bir geri dönüş yaşıyor. Bir medeniyet mücadelesi veriyorduk. Bugün Halep’te olduğu gibi, Basra’da, Bağdat’ta, Şam’da olduğu gibi, Myanmar’da olduğu gibi, Bosna’da olduğu gibi o günde o mücadeleye veriyorduk. Bizim medeniyetimizin güçlü bir temsilcisi vardı. Nerede bir aksaklık ve olumsuzluk varsa o günün Osmanlı Sultanının bir mektubu bütün bunları ortadan kaldırmaya yeterdi. Ama bugün dünyada bir olumsuzluk gördüğümüzde ayağa kalktığımızda 7 düvel değil, 70 düvel bizimle mücadele ediyorlar. Ancak onurlu ve cesaretli duruşumuzla imkanlarımız dahilinde bunun mücadelesini veriyoruz. Ama şunu unutmamak lazım yüreklerimiz bir atarsa hiçbir zalim güç karşımızda duramayacaktır. Bugün o ruhu Elhamdülillah yakaladık.” şeklinde konuştu. 

selyus