Ana Sayfa YAŞAM 26 Mayıs 2017

Uluslararası Fatıma Derneği’nden önemli buluşma

Uluslararası Fatıma Derneği, 23 Mayıs Salı günü Bağlarbaşı Kültür ve Kongre Merkezi’nde “Sende bir iyilik yap” sloganıyla bir toplantı gerçekleştirdi.

Uluslararası Fatıma Derneği, “Sende bir iyilik yap” sloganıyla bir toplantı gerçekleştirdi. 23 Mayıs Salı günü Bağlarbaşı Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşen toplantıda iyilik ve merhamet üzerine konuşmalar yapıldı. Programda bir konuşma yapan Uluslararası Fatıma Derneği Kurucu Başkanı ve AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkan Yardımcısı İffet Polat, “Bizim medeniyetimiz Hz. Fatıma anamızdan el alan gönüllerini, gözlerini edeple koruyan bir medeniyettir. Bu medeniyette herkesin hakkı korunmuştur.” dedi.

Konuşmasına devam eden İffet Polat, “Bu medeniyet insanı başkasının derdini taşır, yüklenir.. Bu kalitede yetişen insan dünyanın bütün kötülüklerinin çaresidir. Mevlana’ya soruyorlar; nedir seni bu kadar büyük bir aşkla bağlayan? Ben üşüyünce Şemsten önce giyinir, ısınırdım.. Peygamber Efendimiz diyor ki Kur’an ve insan kardeştir. Kur’an nasıl Allah kelamı olduğuna iman ediyorsak, Allah’ın ayeti olan insanın da o kadar kıymetli olduğuna inanmak gerekiyor. Çünkü Kur’an nasıl Allah’ın sözü ise insanda o sözün gereğini yerine getirecek olan yegane yaratılmıştır. Kalemsiz defter, deftersiz kaleme olur mu? Birbirini tercüme eden, izah eden iki şeydir Kur’an ve insan.. Meşhur bir söz var: Zeitgeist zamanın ruhu diyorlar. Eskiler bu vakt-i merhum dermiş. Yanı bir şeyin olması için gereken şartların en olgunlaşmış hali diyorlar.” diye konuştu. Polat, katılımcılara teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.

selyus