Ana Sayfa YAŞAM 5 Mart 2015

Ümraniye Belediyesi’nden anlamlı sergi!

Çanakkale Zaferi’nin 100. Yıl dönümü nedeniyle Ümraniye Belediyesi, “100. Yılında Çanakkale Zaferi’’ adlı Resim Sergisi açılış törenini Dolmabahçe Sanat Galerisi’nde gerçekleştirdi.

Ümraniye Belediyesi Çanakkale Zaferi’nin 100.yılını bir dizi etkinlikle kutlamaya devam ediyor. Belediye tarafından 11 yıldır geleneksel olarak düzenlenen resim yarışması sonuçlarının açıklanması üzerine sergilenmeye değer 35 eser görücüye çıktı. Bu yıl ki konusu “100. yılında Çanakkale” olan birbirinden değerli eserlerin bulunduğu resim sergisi 03-08 Mart tarihleri arasında Dolmabahçe Sanat Galerisi’nde ziyarete açıktı.

Tarihimizin destansı hadiselerinden esinlenerek Çanakkale Zaferi’ni 100. yılında resim sanatı ile bir kez daha yaşamak ve yaşatabilmek adına düzenlenen serginin açılış törenine; Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Ümraniye İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Gökçimen, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Birim Müdürleri, jüri üyelerinden Prof. Dr. Hüsrev Subaşı, Ekber Yeşilyurt, Prof. Dr. Zeki Kuşoğlu, Prof. Dr. Fethiye Erbay, Prof. Dr. Ayşe Özel’in yanı sıra klasik sanatların ünlü temsilcileri, Hasan Çelebi, Ethem Çalışkan, Hikmet Barutçugil, Savaş Çevik, Ayten Tiryaki, Betül Bilgin, Ahmet Yenilmez, Kadıköy Erkek Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Burhan Öztürk ve öğrencileri, ödül alan eser sahipleri ve çok sayıda sanatsever katıldı.

VATANDAŞLAR İLE BULUŞAN ESERLER

Kanal 24’te yayınlanan “Akşama Doğru’’ programının canlı yayın konuğu olan Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Türkan Öztürk, 24 muhabiri Aslı Demircan Ulutaş’ın sorularını yanıtladı. Başkan Yardımcısı Türkan Öztürk; “ Ümraniye Belediyesi Kültüre ve Sanata verdiği katkı ile artık gündeme oturmuş bir Belediye! Sayın Hasan Başkanı’mızın öngörüsü ile insanlarımızın kültür ve sanatının geliştirilmesi adına çok önemli bu projeler. Bu sene 11.’sini düzenlediğimiz Uluslararası Resim, Hikâye ve Şiir yarışmamızın artık sonuçlandığını ilan ettik. Vatandaşlar ile buluşan eserler, Üniversite hocalarından oluşan bir kurul tarafından objektif olarak seçildi. Çalışmaların içerisinde çok özgün, tekrardan uzak ve özel eserler var! Bu eserleri, Türkiye’ye ve dünyaya hediye ediyoruz’’ dedi.

“ÇANAKKALE ŞEHİTLERİMİZİ SANATLA YÂDEDETTİK”

TGRT Ana Haber’in canlı yayın konuğu olan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, TGRT muhabiri Kaan Kalyoncu’nun sorularını yanıtladı. Başkan Hasan Can; “ Hepimizin bildiği gibi, Çanakkale bizim milletimiz için fevkalade ehemmiyet arz eden tarihi bir dönüm noktası. Resim yarışmaları ise bizim 11 yıldan beri düzenlediğimiz artık geleneksel hale gelen 3 yarışmamızdan biri! Her sene bu yarışmaya katılarak dereceye giren birinci, ikinci ve üçüncülere para ödülleri veriyoruz. Hikâye ve Şiirleri yayınlamanın yanı sıra resimleri de sergiliyor, katalog haline getiriyoruz. Bu sene hepimizin bildiği gibi 2015 yılı Çanakkale Zaferi’nin 100. Yıl dönümü! Bu yıl dönümünde istedik ki Çanakkale Şehitleri’mizi bir de sanatla yâd edelim. 22’si mansiyon olmak üzere sergilenmeye uygun görülen 35 eserimizin sergilendiği Dolmabahçe Sanat Galerisi’nin ardından, 17 Mart’ta da Saray Bosna’daki Milli Kütüphane’de sergimizi vatandaşlar ile buluşturacağız. Resim yarışmasının değerli jüri üyelerine, katılımcılara ve dereceye giren yarışmacılara teşekkürlerimi sunuyorum’’ dedi.

Daha sonra Başkan Hasan Can, TGRT Haber Muhabiri’ne sohbet eşliğinde sergi salonunu gezdirdi.

Başkan Hasan Can, konuklara hitaben bir selamlama konuşması yaparak katılımlarından dolayı teşekkürlerini sundu.

TRT sanatçısı Ahmet Turan Şan’ın canlı performansı ile seslendirdiği Çanakkale Türküleri eşliğinde Dolmabahçe Sanat Galerisi’nde birbirinden değerli eserlerin bulunduğu muhteşem sergi kurdele kesiminin ardından ziyaretçilerine açıldı.

Etiketler:
selyus