Ana Sayfa YAŞAM 22 Nisan 2016

Ümraniyeliler Nihat Hatipoğlu’yla buluştu

Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, Ümraniye Belediyesi tarafından düzenlenen Kutlu Doğum etkinlikleri kapsamında Hz. Muhammed’in (SAV) hayatı konulu konuşmasıyla Ümraniyelilerle buluştu. Mısırlı Hâfız Muhammed Recep’in de Kur’an tilavetiyle katıldığı program Ümraniye Belediyesi Nikâh Sarayı’nda gerçekleşti.

Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle ilçenin muhtelif yerlerinde birçok etkinlik düzenleyen Ümraniye Belediyesi, kültürel ve sosyal etkinlikler kapsamında Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu’nu ağırladı. Ümraniyelilerin yoğun ilgi gösterdiği programa; Ümraniye İlçe Müftüsü İlyas Yılmaztürk, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcıları M. Ejder. Batur ve Türkân Öztürk, Ümraniye İlçe Millî Eğitim Şube Müdürleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Programda bir konuşma gerçekleştiren Ümraniye İlçe Müftüsü İlyas Yılmaztürk, ilçede yapılan Kutlu Doğum programlarıyla alakalı bilgi vererek, belediyeye faaliyetlerinden dolayı teşekkür etti.

Ardından konuşma yapan Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı M. Ejder Batur, programda emeği geçenlere ve katılımcılara teşekkür etti. “Alemlere rahmet olarak gönderilen yüce
Peygamberimizi dünyayı teşrifinden dünyasını değiştirdiği vakte kadar tüm yaşantısıyla ve tavsiyeleriyle örnek alarak yaşamayı Rabbim hepimize nasip etsin. Bu anlamda hocamızın yapacağı sohbet bizler için önemli bir kaynak olacak” diyen M. Ejder Batur; “Rabbim, kendisine iyi bir kul olmayı ve Resulüne iyi bir ümmet olmayı bize nasip etsin” dedi.

Program Mısırlı Hâfız Muhammed Recep’in Kur’an tilavetinin ardından Prof. Dr. Nihat Hatipoğlunun iki cihan serveri Efendimizin (SAV) örnek hayatını anlatmasıyla devam etti.

Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, Hz. Muhammed’in (SAV)  hayatından; ayetler, hadisler ile ailesi ve sahabenin anlattıkları ışığında bahsetti. O’nun doğumunu, yaşamını, ailesiyle ve Ashab ile ilişkilerini, tavsiyelerini, tecrübelerini ve ölümünü anlatan Hatipoğlu konuşmasına, Peygamber’in hayatı hakkındaki kıssalarla devam etti. Hatipoğlu, Kur’an-ı Kerim’i öğrenmenin ve öğretmenin önemine de değindiği konuşmasını, katılımcıların sorularını yanıtlayarak sonlandırdı.

selyus