Ana Sayfa SİYASET 14 Ocak 2014

MZengin’den saldırı

Her fırsatta demokrasi ve özgürlük vurgusu yapan Maltepe Belediye Başkanı Mustafa Zengin’den Maltepe Ekspres Genel Yayın Yönetmeni Ali Başel’e saldırı

Mustafa Zengin’den basın emekçisine saldırı

Her fırsatta demokrasi ve özgürlük vurgusu yapan Maltepe Belediye Başkanı Mustafa Zengin’den Maltepe Ekspres Genel Yayın Yönetmeni Ali Başel’e saldırı.

Maltepe Ekspres Genel Yayın Yönetmeni Ali Başel’e etkinliğini takip etmek için gittiği Belediye Başkanı Mustafa Zengin ve yanındakiler tarafından saldırıda bulunuldu. Bağlarbaşı mahallesinde ki açılışı takip eden Başel, açılış sonrası Başkan’a 5 yıllık icraatlarıyla ilgili röportaj yapmak istediğini söyledi. Zengin bu isteğe, “Milliyet Gazetesine 10 bin lira verdik oradan alın haberi koyun” cevabını verdi. Arkadaşımızın “biz para istemiyoruz, ancak bir başka gazeteden de haber yapmamız söz konusu olamaz” şeklinde söylemesi üzerine Başkan sinirlendi ve sözlü saldırıda bulundu.

IQ’NÜZ MÜ DÜŞÜK?

Cumhuriyet Eğitim Merkezinde sınavlara hazırlanan ve üniversiteyi kazanan 5 kızın parklarda çalıştırılması ile ilgili haberimizle ilgili sözlü saldırısını sürdüren Zengin, “Müteahhitten rica ettim onlara parkta çalışma karşılığı bin lira verdi, bir de diz üstü bilgisayar aldırdık” dedi. Ancak müteahhittin bu özveriyi neyin karşılığında yaptığına dair bir açıklamada bulunmaya gerek görmedi. Zengin, haberden ötürü Maltepe Ekspres’i “IQ’sü düşük” olmakla suçladı ve haberi nasıl yapmamız gerektiğini de para verip haber yaptırdığı gazetelerden öğretmeye kalktı.

Başel’in “Agresif olmanızı anlamış değiliz” sözü üzerine Zengin’in yanında sürekli dolaşan ve galericilik yaptığı iddia edilen Kemal Hasgül isimle şahıs ise başkanın sözlü saldırısı sonrası arkadaşımıza fiili saldırıda bulundu. Olay sağduyulu bazı insanların araya girmesiyle önlenirken Hasgül, arkadaşımızı tehdit etmeye devam etti. Ali Başel, fiziki saldırıyı gerçekleştiren Hasgül’den şikayetçi oldu.

BU ADAM KORUMANIZ MI

Belediye Başkanının yanında duran ve belediye ile arasındaki ticari ilişkisini bilmediğimiz Kemal Hasgül, muhabirin sorusu üzerine neden sinirlenir? Bu adam sizin korumanız mı değilse neden durumdan vazife çıkarıyor. Galerici mi kabadayı mı? Belediyenin zabıtalarına güvenmediğiniz için kendinize harici koruma mı tuttunuz? Bu adamın sizin yanınızda bir basın mensubuna saldırması en azından size hakaret değil mi?

YAKIŞANI YAPTI

Olay anına şahitlik edenler ise Başkan Zengin’in kendisine yakışanı yaptığını iddia ettiler. Bu yanlış hareketin asla tasvip edilemeyeceğini belirten olayın tanıkları Belediye Başkanının söyleyecek sözü olmadığı için kendisiniz sözlü, durumdan vazife çıkaran yanındaki şahsın ise fiziki saldırıyı gerçekleştirdiğini söyleyen görgü tanıkları yaşanan olayı esefle kınadıklarını ifade ettiler.

İCRAATLARINIZIN ÖZETİ BU MU

Belediye Başkanı Mustafa Zengin’in yanlı haber yapmakla suçladığı Maltepe Ekspres gazetesi bugüne kadar haber değeri taşıyan her etkinliği gerek sayfalarına taşıyarak ve gerekse internet sitesinden okurlarına duyurdu. Başkanın tüm ambargolarına rağmen haber unsuru olan doğru işler övüldü, yanlış işler ise eleştirildi. Kendileri sabah akşam başkalarını eleştirir ve hakaretvari cümleler kuranların kendilerine yönelik eleştiriye şiddetle karşılık vermesi söyleyecek sözlerinin olmadığının da bir göstergesi oldu.

Maltepe Ekspres

Etiketler:
selyus