Ana Sayfa EĞİTİM 9 Ağustos 2019

Kuzey Koleji’nden YKS’de yüzde 98 başarı

İstanbul’da ve özellikle de bölgesinde isminden sıkça söz ettiren Kuzey Koleji, YKS’de yüzde 98 başarı gösterdi. 2011 yılından beri var olan okul Ataşehir’de başarılarını sürdürüyor. Yüzde 98 başarının yanında yüzde 74 yerleştirme oranıyla yine başarılı bir sene geçirdi. Sizin için bizde Kuzey Koleji hakkında detaylı bir araştırma yaptık. Kuzey Okulları kurucusu Eğitimci-Yazar Ömer Şahan bize okulu ve eğitim sistemi ile ilgili bilgiler verdi.

EĞİTİM MODELİ

Ömer Şahan, “Bütüncül bir perspektifle eğitimin zihinsel, duygusal ve fiziksel boyutları olduğunu ortaya koymaktayız. Öğrencilerin akademik gelişimlerini arttırmak için ‘sonuç odaklı’ değil, ‘süreç odaklı’ anlayışla hareket etmekteyiz. Öğrencilerimize ‘yaparak yaşayarak öğrenme’ felsefesini benimsetmeyi amaçlamaktayız. Bu doğrultuda yıl içinde sosyal ve kültürel geziler ile öğrencilerimizin sosyalleşerek öğrenmelerini şiir dinletisi, bilgi yarışması, münazara gibi etkinliklerle de öğrencilerin bireysel yönlerini ortaya çıkartarak kendilerini özgürce ifade etmelerini sağlamaktayız.

TYT ve AYT hazırlık programı alanında uzman öğretmenlerimizle 9,10,11 ve 12. Sınıflarda TYT-AYT sınav tekniğine paralel, özgün sorularla ders içinde deneme sınavları uygulayarak öğrencilerin sınav tekniklerini 9. sınıftan itibaren geliştirmelerini hedeflemekteyiz.”

KUZEY’DE YKS’YE HAZIRLIK

Şahan, “Okulumuzda TYT ve AYT Çalışmaları 9. sınıftan itibaren başlamakta ve bu çalışmalar geniş bir sürece yayılmaktadır. Bu çalışmaların kontrolü, okulumuzun “Ölçme ve Değerlendirme Merkezi” tarafından yapılmaktadır. Her ay yapılan deneme sınavları ile öğrencilerin bilgi birikimleri ölçmekte ve göstermiş oldukları ilerleme takip edilmektedir. Sınavlarda kullanılan soruları alanında uzman zümre öğretmenleri hazırlamakta ve bu sınavların ÖSYM’nin hazırladığı TYT ve AYT formatında olmasına özen gösterilmektedir.”

12. sınıf öğrencilerimize TYT ve AYT Müfredatına uygun aşağıdaki programı uygulamaktayız:

TARAMA SINAVLARI;

Ömer Şahan, “Öğretim dönemi boyunca uygulanan bu sınavlarla öğrencilerin o güne kadar işlenen konuları ne ölçüde öğrendikleri tespit edilir. Sınav sonuçları değerlendirilerek öğrencilerin takviye alması gereken derslerin verilmesi sağlanır.”

DENEME SINAVLARI;

Şahan, “Yıl içinde her hafta farklı kaynaklardan yararlanılarak yapılan deneme sınavları ile öğrencilerimize sınav deneyimi, zamanı doğru kullanma ve bilgi eksikliklerini fark edebilme olanağı sağlıyoruz.”

EK ÇALIŞMALAR, TEKRAR DERSLERİ;

Şahan, “Bu dersler öğrencilerin isteği ve sınav sonuçlarının analiz edilmesinin ardından ihtiyaç duyulması üzerine yapılır. Rehber öğretmenlerimizin planlamasıyla öğrencilere duyurulan bu çalışmada öğrenciler anlamadıkları konuları tekrar etme ve soru çözme olanağı bulur.”

selyus