Ana Sayfa SAĞLIK 22 Şubat 2020

Gaziosmanpaşa’da Kas ve Sinir Hastalıkları Merkezi açıldı

Gaziosmanpaşa Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kas ve Sinir Hastalıkları Merkezi açılışı gerçekleşti.

Açılışa; İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Gaziosmanpaşa Kaymakamı Numan Hatipoğlu, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, Kamu Hastaneleri Başkanlığı-4 Başkanı Prof. Dr. Hakan Güven, Başhekim Doç. Dr. Hakan Başar ve hastane çalışanları katıldı.

Açılışta bir konuşma gerçekleştiren Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, “Biz esasında öyle bir toplumuz ki empati duyan, yardımı muhtaç herkesin yardımına koşan bir milletiz. Bu hastalıklara nadir hastalık diyoruz sebebi ise az rastlanması ama bu hastaların sadece kendisi değil ailesinin de sosyal anlamda desteklenmesi gerekiyor. Bizim hekimler olarak da toplum olarak da annelerin, babaların yani ailelerin bu yükünü taşımamız gerekiyor. Bu hastalara her türlü yardımı vermeye hazırız. Bu merkezin açılışı ile beraber nasıl daha çok destek verebiliriz bunun yolunu çizeceğiz. Lösemi olan bu tür kas hastalığı olan çocuklarımızın ailesi ulaşım sorunu varsa, 112’yi aradığında 112 o hastayı alacak, hastaneye götürecek ve tedavisi bitince evine bırakacak.” dedi.

Memişoğlu; nöroloji, fizik tedavi, psikoloji, psikiyatri gibi hastalıklara sahip olan hastalara destek veren, onların ailesi gibi olan sağlık çalışanlarına teşekkür ederek “Bugün dünyanın en geniş, en kapsamlı sağlık hizmeti sunan en iyi ülkesiyiz. Bunun sebebi hem Sayın Cumhurbaşkanımızın bu konudaki hassasiyeti hem de özveri ile çalışan sağlık çalışanları. Ben İl Sağlık Müdürü olarak değil, bir hekim bir insan olarak böyle bir merkezin açılmasından son derece mutluyum. Emeği geçen, vesile olan herkese çok teşekkür ediyorum.” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Açılış konuşmalarının ardından Kas ve Sinir Hastalıkları Merkezi gezilerek, hakkında bilgi alındı.

selyus