Ana Sayfa SAĞLIK 12 Mart 2020

Pendik Belediyesinden ilçede Korona’ya karşı özel dezenfekte

Pendik Belediyesi, kaymakamlık, okul, cami, kültür ve spor merkezleri gibi tüm ortak kullanım alanlarını Konorona’ya karşı özel dezenfekte ediyor.

Pendik Belediyesi ekipleri, Koronavirüs’e (COVID-19) karşı başta okul, cami, kültür ve spor merkezleri olmak üzere tüm toplu kullanım alanlarında günlük dezenfekte çalışması başlattı.

Tam donanımlı 5 ekip; kaymakamlık, okul, cami, kültür ve spor merkezleri gibi ortak kullanım alanlarını Koronavirüs’e (COVID-19) karşı özel bir kimyasalla dezenfekte ediyor. Okullardaki koridor ve tuvaletler; camilerdeki abdesthaneler; kültür merkezlerindeki olası tüm temas noktaları hijyen açısından uygun hale getiriliyor. Sabit mekanların yanı sıra belediye ekipleri, Pendik’te faaliyet gösteren minibüsleri de dezenefekte ederek yolcuların virüslere karşı güvenliğini sağlıyor. Koronavirüs’e (COVID-19) karşı etkili dezenfekte işlemi, virüs tehlikesi sürdüğü müddetçe haftanın her günü yapılacak.

DEZENFEKTE İŞLEMİ İNSANA ZARAR VERMİYOR

Belediye ekipleri Koronavirüs’e karşı Sağlık Bakanlığının önerdiği birkimyasal türünü kullanıyor. Bu kimyasal ortamda koku bırakmıyor ve insan sağlığına zarar vermiyor.

selyus