Ana Sayfa SİYASET 9 Kasım 2017

Ekim ayında siyaset hareketliydi

Siyaset gündeminde Ekim ayında Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ), ABD ile yaşanan vize krizi ve belediye başkanlarının istifası vardı.

Medya Takip Merkezi (MTM) Ekim ayı siyaset gündemi raporunu açıkladı. Ekim’de AK Parti belediye başkanları ile ilgili değişim sürerken, ABD ile yaşanan vize krizi nedeniyle uluslararası siyasette hareketli dakikalar yaşandı. Uzun yıllar Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görev yapan Melih Gökçek 22 Ekim günü istifa etti. İstifasının yankıları hala devam ederken, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin yeni başkanı da belli oldu. İstifası oldukça ses getiren Gökçek, katıldığı bir canlı yayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a inandığını belirterek, görevini bıraktığını açıkladı. İstifa sürecinin konuşulmasının yanında yaptığı açıklamalarla da gündemden düşmeyen Gökçek, Ekim ayı boyunca medyada toplamda 14 bin 533 haberin konusu oldu.

OHAL 3 AY UZATILDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu’nda çeşitli başlıklar ele alındı. Bakanlar Kurulu toplantısının ardından açıklama yapan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, ‘Kuzey Irak’a yönelik olarak Türk hava sahasının kapatıldığını ve OHAL’in 3 ay daha uzatıldığını’ açıkladı. En çok konuşulan başlıklardan olan Olağanüstü Hal (OHAL), ay boyunca 13 bin 459 haberde yer aldı.

VİZE KRİZİNDE YENİ ADIM

Türkiye ile ABD arasındaki diplomatik ilişkiler, siyaset ve ekonomiye yön veren başlıklardan biri oldu. Geçtiğimiz gün ise Türkiye Washington Büyükelçiliği ABD vatandaşlarının vize başvurularını sınırlı ölçüde almaya başladığını açıkladı. Başbakan Binali Yıldırım, vize kriziyle ilgili yaşanan son gelişmeleri, “Sınırlı da olsa başlaması olumlu” şeklinde nitelendirdi. İki ülke arasında ilişkilerin gözden geçirilmesine neden olan bu durum, Ekim ayında en çok konuşulan başlıklardan oldu.

İlginizi çekebilir

Alevilik ve kutuplaşma

Alevilik ve kutuplaşma

selyus