Ana Sayfa SİYASET 30 Ağustos 2016

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Metin Külünk’e destek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Kimse kusura bakmasın, bu benim yakınımdır, bu benim şuyumdur-buyumdur falan demesin. Bunlara kim bulaşmışsa, bunları bu devletten kazımak durumundayız.” diyerek bir yanıyla İstanbul Milletvekili Metin Külünk’ün konuşmalarına destek vermiş oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde şehit yakınları ve gaziler için düzenlenen yemekte konuştu. Burada yaptığı konuşmanın bir bölümünde günlerdir televizyonlarda FETÖ soruşturmalarını yürüten yargıya ve emniyete müdahale edenleri ağır bir dille eleştiren AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk’ün konuşmalarına bir yanıyla da destek vermiş olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kim nerede, kimi biliyorsa yetkili mercilerimize bunu bildirmelidir. Saklamaya, gizlemeye gerek yok. Bildirin ki bunları bir an önce temizleyelim dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kimse kusura bakmasın, bu benim yakınımdır, bu benim şuyumdur-buyumdur falan demesin. Bunlara kim bulaşmışsa, bunları bu devletten kazımak durumundayız.” diye konuştu.

“KİM NEREDE, KİMİ BİLİYORSA YETKİLİ MERCİLERİMİZE BUNU BİLDİRMELİDİR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bütün bunlar ortada dururken aklını ve inancını Amerika’da yaşayan bir şarlatanın emrine verenlerin, ruhunu 1 dolara satanların tarihimizle, kültürümüzle, bizimle bir ilişkisi olamaz. Artık mesele kanma-kandırma meselesi olmaktan çıkmıştır. 17-25 Aralık’ta ilk emareleri görülen, 15 Temmuz’da artık gizli saklı hiçbir tarafı kalmayan gerçeklere rağmen bu ihanet çetesinin içinde faaliyet göstermeyi sürdüren herkes taammüden vatan hainidir, millet düşmanıdır, bunu tekrar ilan ediyorum. Kim nerede, kimi biliyorsa yetkili mercilerimize bunu bildirmelidir. Saklamaya, gizlemeye gerek yok. Bildirin ki bunları bir an önce temizleyelim.

“KİMSE BU BENİM ŞUYUMDUR, BUYUMDUR DEMESİN”

“Rabbimiz Kur’an-ı Kerim’de bizim hayır gördüklerimizde şer, şer gördüklerimizde hayır olabileceğini söylüyor” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hamdolsun, 15 Temmuz gecesi başlayan şer hareketi 16 Temmuz’da milletimiz için büyük bir hayra vesile oldu. Şimdi yaşadığımız hadiselerden çıkardığımız dersler ışığında devletimizi gereken her alanda tepeden tırnağa yeniden yapılandırıyoruz, yapılandırmak durumundayız. Onun için kimse kusura bakmasın, bu benim yakınımdır, bu benim şuyumdur-buyumdur falan demesin. Bunlara kim bulaşmışsa, bunları bu devletten kazımak durumundayız. Eğer bunu yapmazsak şehitlerimize biz bunun hesabını veremeyiz, gazilerimize bunun hesabını veremeyiz. Millet olarak sağladığımız bu güzel birlik, beraberlik, kardeşlik iklimini daha da güçlendirerek 2023 hedeflerimize ulaşmak için hep birlikte çalışmalıyız. Aksi takdirde inanın bu hesabı vermek zor, veremeyiz. Şu anda gazilerimiz her yerde bunu bize soruyorlar. Bu dünyada bizden şüphesiz ki davacı olma hakkına sahiptirler. 26 Ağustos ruhunun da, 30 Ağustos ruhunun da ancak bu şekilde yaşatılabileceğini biliyoruz” diye konuştu.

selyus