Ana Sayfa SİYASET 8 Temmuz 2014

Erdoğan, “Davaya ihanet edenler gitsin…”

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, parti içindeki bütün gelişmelerden yakından haberdar. Ayrıca kimin davaya ne kadar sarıldığını, kiminin de davaya ne kadar sarılmadığını çok iyi gözlemliyor. Başbakan Erdoğan, grup toplantısında isim vermeden bazı AK Partililere uyarıda bulundu. Muhtemelen Cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra, parti içinde il, ilçe ve beldelerde bir temizlik daha yapılacak.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında anlamlı ve manalı bir konuşma yaptı. Parti içindeki bütün gelişmelerden yakından haberdar olan, kimin davaya ne kadar sarıldığını, kiminin de davaya ne kadar sarılmadığını çok iyi gözlemleyen Erdoğan, partinin il, ilçe ve beldelere varıncaya kadar kimlerin niyetinin ne olduğunu matematik düşüncesiyle çok rahat algılayabiliyor. Başbakan Erdoğan, yaptığı konuşmada isim vermeden bazı AK Partililere uyarıda bulunmayı da ihmal etmedi.

AK Parti Genel Başkanı, Başbakan ve Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan, grupta yaptığı konuşmanın bir bölümü ise şöyleydi: “Ne yazık ki içimizde de hala bu yapıya karşı gereken tepkiyi koymayanlar var. Kimi belediyelerde, kurumlarda, bakanlıklarda cesaretle bu işin üstüne gidilmediğini görüyoruz. Devekuşu kafasını kuma gömer. Hiç kimseyi göremediği için onu da kimsenin göremediğini zanneder. Milletim kimin ne yaptığını çok iyi görüyor. Milletim kimin sessiz kaldığını, kimin kafasını kuma gömerek ihanete göz yumduğunu, ihanete ortak olduğunu çok iyi görüyor, biliyor. Bu ihanet şebekesine göz yumanlar, sessiz kalanlar, müsamaha gösterenler bilsin ki biz de milletimiz bunu not etti, not ediyoruz. Millet nezdinde hiçbir eylem hesapsız kalmaz. Milletim zamanı gelince bunun hesabını sorar. Biz de geciktirmeden bunun hesabını sorarız. İhanet şebekesi de taraftarları da ona müsamaha gösterenler de bilsinler ki eğer cumhurbaşkanı seçilirsek, ihanet şebekesiyle mücadelemiz asla kesintiye uğramaz, asla rölantiye alınamaz. Seçilirsem bizzat şahsım, aynı zamanda yerime gelecek Başbakan arkadaşım bu yapıyla sonuna kadar mücadele edecektir. Bunun herkes tarafından bilinmesini isterim.”

Başbakan Erdoğan’ın yaptığı bu konuşma sanki: Bu “Kutlu Dava”yı algılamayanların paralel yapı ile geçmişteki bağlarını hala koparmadığını, makam, mevki peşinde koştukları için Afrika Bukalemunu gibi her renge ve karaktere bürünen gizli ihanetçilerin hala parti içinde etkili olduklarını, Cumhurbaşkanlığı seçimlerini atlattıktan sonra bu virüslerin parti içinden temizleneceği algısını uyandırdı.

Etiketler:
selyus