Ana Sayfa SİYASET 11 Kasım 2014

Fikirtepe’de hiçbir sorun yaşanmayacak

Ömer Şahan, “Fikirtepe İstanbul’un en gözde semti haline dönüşecek diye düşünüyorum. Burada yapılan imar planlarında 70 bin konut yapılacağı biliniyor

Ömer Şahan, Fikirtepe’de hiçbir sorun yaşanmayacak

Ömer Şahan, “Fikirtepe İstanbul’un en gözde semti haline dönüşecek diye düşünüyorum. Burada yapılan imar planlarında 70 bin konut yapılacağı biliniyor. Bu konutlarla birlikte Kadıköy’e 250 bin bir nüfusun geleceğini bekliyoruz. Öte yandan Fikirtepe’de hiçbir sorun yaşanmayacak.”

SKYTURK 360 TV’de yayınlanan “Yatırım Zamanı” programına katılan AK Parti İBB ve Kadıköy Belediye Meclisi üyesi Ömer Şahan, Fikirtepe ve Kadıköy’de uygulanan kentsel dönüşüm (yenilenme) hakkında bilgi verdi.
Fikirtepe, Kadıköy’de yer alan ve adı kentsel dönüşümle birlikte telaffuz edilen bir semt. Halk arasında bir söylenceye göre adını Derviş Fikir Baba’dan alan semtin nüfusu yıllar içinde hızla artmış, zamanla inşaat yapılacak arazilerin büyüklüğü ile yatırımcıların dikkatini çeken bir bölge olmuştur. İstanbul Anadolu Yakası’nda “Kentsel Dönüşüm Projesi” nin hayata geçirileceği ilk bölge olmasından dolayı Fikirtepe önümüzdeki yıllarda gözle görülür bir değişim yaşayacaktır.

FİKİRTEPE KENTSEL DÖNÜŞÜM

Kadıköy’de kentsel dönüşümü nasıl anlatırsınız?

Ömer Şahan, “Kadıköy’de kentsel dönüşüm deyince akla gelen ilk yer Fikirtepe’dir. Fikirtepe uzun süredir çözülmeyen bir sorun halinde kronikleşmiş bir hal almıştı. Özellikle İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Kadir Topbaş’ın öncülüğünde bölge halkıyla yapılan toplantılar sonucunda, buradaki halkın istekleri doğrultusunda kimsenin kesinlikle mağdur olmayacağı bir plan ortaya çıkarıldı. Türkiye genelinde kentsel dönüşümün Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın üzerinden yürümesiyle birlikte bakanlık sürece dahil olmuş oldu.
Kentsel dönüşüm aslında Kadıköy’de çok da tercih etmediğimiz bir cümle. Hem Fikirtepe hem de Kadıköy’ün geneliyle ilgili kentsel yenileme daha iyi terim olur. Özellikle bu Fikirtepe’de ki kentsel yenilenmeyle birlikte Kadıköy’ün diğer bölgeleri; Bağdat Caddesi, Göztepe, Suadiye, Şaşkınbakkal, Feneryolu ve Fenerbahçe gibi yerlerde bulunan eski depreme dayanıksız binalara depremle ilgili inceleme yapıldıktan sonra yenilenme sürecine girildi. Bu Fikirtepe’nin Kadıköy’e getirdiği bir şanstır diye düşünüyorum. Fikirtepe’de kentsel yenilenmenin karşılığı o bölgede yaşayan vatandaşlarımızın yeni konutlar yapıldığında tekrar orada ikamet edecek olmaları, kendileri için önemli bir gelişme olacağı kanaatindeyim.
Kadıköy’de inşallah bu beş yılın sonunda başta Fikirtepe bölgesi olmak üzere Kadıköy’ün genelinde eski binalarımızın yenilenmiş, depreme dayanıklı hale getirilmiş olduğunu hep beraber göreceğiz.” dedi.

RUHSAT SORUNU YOK

Kadıköy’de ruhsat sorunu var mı?

Ömer Şahan, “Şu anda ruhsatlarla ilgili mevcut bir sorun yok. Ancak öncesine bakar isek, bölgede oluşturulan bir algı var, özellikle Kadıköy’ün geçmiş belediye başkanı ve onun yönetimi üzerinde. Kadıköy’ün uzun yıllardır çözülmeyen sorununa el atan büyükşehir belediyemizin bu çalışması her nedense bir olumsuzluk üzerinden halka yansıtıldı. Ama şu anda Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın İdris Güllüce, 2014’ün Ocak ayında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’mız Sayın Kadir Topbaş’la birlikte ilgili bürokratlarını da yanına alarak yaptıkları toplantıda bir araya geldiler. Bakanımız burada yaptığı açıklamada 15 gün içinde ruhsatları veriyoruz dedi. Bizde oradaydık. Orada Çevre ve Şehircilik Bakanımızın bu açıklamasından sonra, bir takım art niyetli kesimler özellikle 15 gün içinde ruhsatların verilemeyeceğini, bölgenin buna hazır olmadığını söylediler. Tabi hem AK Parti’nin, hem iktidarımızın, hem Başbakanımızın hem de Cumhurbaşkanımızın kanaatleri sonucunda bu ruhsatlar söz verilen tarih olan 15 gün içinde verildi ve inşaat firmaları çalışmaya başladı. Şu anda ruhsatlarla ilgili hiçbir problem yok. Bunun yanı sıra adalarda meydana gelen anlaşmazlık sonucunda üçte iki çoğunluğu da Bakanlığımız tarafından hayata geçirildi. Şu an Fikirtepe’de hiçbir sorun yok. Fikirtepe inşallah birkaç yıl içiresinde yepyeni bir kent oluşacak.” diye konuştu.

FİKİRTEPE’NİN YENİ NÜFUSU

Fikirtepe’ye ne kadar nüfus gelecek?

Ömer Şahan, “Fikirtepe, yaklaşık 250 bin nüfuslu bir yerleşim bölgesi olacak. Ayrıca Fikirtepe İstanbul’un en gözde semti haline dönüşecek diye düşünüyorum. Burada planlarda 70 bin konut yapılacağı biliniyor. Bu konutlarla birlikte Kadıköy’e 250 bin bir nüfusun geleceğini bekliyoruz. Kadıköy çok yaşlı bir nüfusa sahip. Her geçen gün nüfus geriye doğru gidiyor. Biz Fikirtepe’yle birlikte Kadıköy’de gençleşmenin yanı sıra yeni bir vizyon ve yeni bir hareket geleceğine inanıyoruz. Tüm bu gelişmelerle birlikte Kadıköy yeni bir vizyon kazanmış olacak.
Benim temel inancım şu; Kadıköy’ün geneliyle alakalı konuşacak olursak, vatandaşlarımız duyarlı. Kadıköy, entelektüel birikimiyle, vatandaşlarımızın duyarlılığıyla depreme karşı önlemlerin ve ciddi tedbirlerin alındığı bir ilçe. Bu noktada vatandaşlarımız kendi binalarını yeniliyorlar. Herhangi bir mülkiyet ve ruhsat sorunu yok. İlçede bu tür sorunların olduğunu iddia eden arkadaşlarda maalesef art niyetli davranmaktadır. Bilgiden, plandan uzak ve teknik bilgiye sahip olmayan bir takım insanlar buradan rant devşirmeye çalışıyorlar ama ne Fikirtepe’de ne de Kadıköy’de onların istediği yapı ortaya çıkmayacak. Gerek Çevre ve şehircilik Bakanlığımız, gerek İstanbul Büyükşehir Başkanlığımız son süreçte de Kadıköy Belediyesi, bunların hiçbir tanesine izin verecek çalışmalar yapmadı. Bu noktada da vatandaşlarımızın rahat olmalarını istiyoruz. Kadıköy’de hiçbir sıkıntı yaşanmayacak, evler ve binalar yenilenecek.” şeklinde konuştu.

Etiketler:
selyus