Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 14 Temmuz 2016

AK Parti Milletvekili Hurşit Yıldırım Avrupa Palamentosu’nu kınadı

PKK’ya şirin görünmek isteyen Avrupa Parlamentosu, kendi koridorlarında sergi açtırdı. Bu durumu sert bir dille eleştiren AK Parti İstanbul Milletvekili Av. Hurşit Yıldırım,  PKK ve PYD Terör Örgütlerine sergi açtıranların insanlık suçu işlediğini belirtti.

AK Parti İstanbul Milletvekili Av. Hurşit Yıldırım, Avrupa Parlamentosu’nu ağır bir dille eleştirdi. AK Parti Milletvekili Yıldırım, PKK ve PYD Terör Örgütlerine kendi binasının koridorlarında sergi açtıran Avrupa Parlamentosu’nun insanlık suçu işlediğini belirtti. 

Avrupa Parlamentosu Sosyal Demokrat Grubu Milletvekili Josef Weidenholzer’in ev sahipliğinde açılan serginin fotoğraflarını, Avusturyalı Thomas Schmidinger çekti. ‘PYD’nin DEAŞ terör örgütüyle savaştığı’ için PYD’ye sergi açtıklarını dile getirdiler.

Teröristlerin sergisine ev sahipliği yapan ve kabullenilebilir yanı olmayan bir açıklama da bulunan Avrupa Parlamentosu’na ders niteliğinde eleştirilerde bulunan Milletvekili Yıldırım, bir terör örgütü olan DEAŞ’yı yok etmek için bir başka terör örgütü olan PYD’ye yakınlık, bütün terör örgütüne yakınlık demektir diye belirtti. 

Avrupa Parlamntosu’nu sert bir dille eleştiren AK Parti Milletvekili Av. Hurşit Yıldırım, “Avrupa Parlamentosu’na sesleniyorum; şirin gözükmek için terör sergisi açıyorsun da Erzincan Başbağlar sergisini de açacak mısın? Ankara Göl Parktaki Şehitlerimizin sergisini de açacak mısın? Ankara Merasim Sokaktaki 28 Şehit vatandaşımızın da sergisini açacak mısın? İstanbul Vezneciler’deki Şehitlerimizin sergisini açın da; ikiyüzlü olmadığınızı görelim. Bir terör örgütüne yakınlık, bütün terör örgütüne yakınlık demektir. Bir terör örgütünü diğerine tercih etmek insanlığa karşı suçtur. Terör yılan gibidir, eninde sonunda gelir destek verenleri de sokar” dedi. 

PYD’nin (PKK) Avrupa Parlamentosu Sosyal Demokrat Grubu Milletvekili Josef Weidenholzer’in ev sahipliğinde, parlamento binasının koridorlarında açılan sergisi..

selyus