Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 3 Ekim 2016

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sizler dünyaya millet olmanın dersini verdiniz”

Türk milletiyle iftihar ettiğini ve gurur duyduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sizler dünyaya millet olmanın dersini verdiniz, birileri anlamasa da. Birileri Fetullahçı Terör Örgütü’nün başına da vagonlarına da sahip çıksa da sizler onlara gereken dersi verdiniz”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kazan’da. Darbe girişiminde, 4. Ana Jet Üs Komutanlığından F16’ların havalanmasını engellemeye çalışırken 9 vatandaşın şehit düştüğü Kazan ilçesini ziyaretinde Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kazan Belediyesi önünde vatandaşlara hitap etti.

15 Temmuz alçak darbe girişiminin en onurlu ve en haysiyetli mücadelesini veren ilçelerden birinin de Kazan olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Mürted Üssü’nü sizler burada gerektiği şekilde hesaba çektiniz. İnanıyorum ki sizlerin o onurlu direnişiniz, sizlerin o haysiyetli direnişiniz, sizlerin o şehadete yürüyüşünüz, sizlerin o demokrasiye sahip çıkışınız, bu dünyada bir örnek teşkil etmiştir” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk milletiyle iftihar ettiğini ve gurur duyduğunu belirterek, “Sizler dünyaya millet olmanın dersini verdiniz, birileri anlamasa da. Birileri Fetullahçı Terör Örgütü’nün başına da vagonlarına da sahip çıksa da sizler onlara gereken dersi verdiniz” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, FETÖ mensupları ile ilgili olarak şunları ekledi: “Şimdi kaçıyorlar, kaçacak delik arıyorlar. Nereye kaçarlarsa kaçsınlar, onlar kaçacak biz kovalayacağız. Bu dünyada biz, ebedi alemde de Rabbim onlara bunun hesabını soracaktır. 241 şehidimizin, 2 bin 194 gazimizin hesabını soracaktır. Sadece bunlar mı? 40 yılı aşkın süredir bu milleti nasıl aldattıklarının hesabını soracaktır. Tabanı ibadet, ortası ticaret, tavanı ihanet olanlara bunun hesabını soracaktır.”

selyus