Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 24 Ekim 2015

Demiral, “Halkımız AK Parti’nin dışındakilerin ülkeyi idare edemeyeceklerini test etti”

AK Parti İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı Av. Mustafa Demiral, “7 Haziran Seçimleri ile 1 Kasım Seçimlerinin çok ciddi farkı var. Bizim gözlemleyebildiğimiz kadarıyla 7 Haziran Seçimleri bir nevi; AK Parti dışındaki partilerin çoğunluğu oluşturmalarına rağmen hükümet kurma, hükümet oluşturma, ülkeyi idare etme becerisini sergilemeyeceklerinin test edildiği bir süreç oldu.”

AK Parti İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı Av. Mustafa Demiral’ı Pendik’te yağmurun altında seçim çalışması yaparken yakaladık. Sahada tempoyu iyicene arttıran milletvekili adayı Demiral’in peşinden giderken ister istemez ona ayak uydurmaya çalıştık. Seçmene temas ederken onları bütün samimiyetiyle hem dinleyen hem de partisinin seçim vaatlerini anlatan Mustafa Demiral’e sahada Pendik Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Pergel ile Pendik İlçe Teşkilatı eşlik etti. Partisinin aleyhine yapılan eleştirileri bile büyük bir sabırla dinleyerek ikna edici cevaplar veren Av. Mustafa Demiral, 1 Kasım Seçimlerinden çok umutlu olduğunu ve istenilen yüzdeleri yakalayacaklarına yürekten inanıyor.  

SEÇMEN ONLARIN YAPAMAYAĞINI GÖRDÜ

Yoğun seçim temposuna rağmen İstanbul Takipte Haber Sitesi’ne görüşlerini beyan eden AK Parti İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı Av. Mustafa Demiral, “Evet seçimlerde artık bir haftamız kaldı. Çalışma tempomuzu bir kat daha arttırmış durumdayız. 7 Haziran Seçimleri ile 1 Kasım Seçimlerinin çok ciddi farkı var. Bizim gözlemleyebildiğimiz kadarıyla 7 Haziran Seçimleri bir nevi; AK Parti dışındaki partilerin çoğunluğu oluşturmalarına rağmen hükümet kurma, hükümet oluşturma, ülkeyi idare etme becerisini sergilemeyeceklerinin test edildiği bir süreç oldu. 7 Haziran seçimlerinin sonucunda hem bu partililer hem bu partilere oy vermiş olan halkımız bu partiler iktidar partisi karşısında çoğunluğu elde etseler bile Türkiye’yi yönetemeyeceklerini, yönetme sorumluluğunu üstlenemeyeceklerini bizzat yaşayarak görmüş durumdalar. Bunun sahada seçmen tarafından net bir şekilde görüldüğüne ve değerlendirildiğine müşahede ettik. Dolasıyla, bunun 1 Kasım Seçimlerindeki yansımaları çok farklı olacak. Partimiz çok daha güçlü bir şekilde siyasi istikrarın korunması, buna bağlı olarak ta ekonomik istikrarın muhafaza edilebilmesi içinde çok daha güçlü yoluna devam edecektir. Sahada gördüklerimiz, izlediklerimiz, izlenimlerimiz bu doğrultuda” dedi.

 

“SİYASET, SADECE PARTİ OLUŞUMU İÇİNDE OLANLARIN İŞİ OLMADIĞINI GÖRDÜK”

Çamlıca Platformu adı altında organize olmuş, haftalık mutat programlardan birine sabah katıldığını ifade eden Milletvekili Adayı Av. Mustafa Demiral, “Bugün burada şunu gördüm ki siyaset işi sadece kadrolu partililerin yaptığı bir faaliyet değil. Aynı zamanda aynı ufka bakan, aynı ideali paylaşan ve aynı heyecanı yaşayan insanların, yani partinin oluşum şemasında herhangi bir görevi olmayan insanlarımızın da aslında siyasete katkı yapabileceklerinin bir göstergesiydi bu program. Bunların programları çok daha bereketli ve çok daha verimli oluyor. Biz sanki siyasetin partililerin herhangi bir parti bünyesinde görev almış kişilerin işiymiş diye düşünüyoruz ama oysaki siyaset, siyasetin dışında bulunmasına rağmen vatanını, ülkesini seven fikir ve ideal sahibi herkesin katkı verebileceği bir alandır.”

 

selyus