Ana Sayfa YAŞAM 24 Ekim 2015

Sancaktepe halkına aşure ikramı

Her yıl Muharrem Ayında paylaşmanın, dayanışmanın, bolluk ve bereketin sembolü olan aşureyi dağıtan halka Sancaktepe Belediyesi, geleneği bu yıl da devam ettirdi. İlçenin değişik mekânlarına kurulan stantlarda halka aşure dağıtıldı.

Muharrem ayının güzelliklerini vatandaşla paylaşma düşüncesi ile Ebubekir Sıddık Camii, Yenidoğan ve Sarıgazi meydanları ile birlikte ilçe genelindeki tüm camiilerde Cuma namazı çıkışı aşure dağıtan Sancaktepe belediyesi halkın yoğun ilgisi ve memnuniyeti ile karşılaştı.

Sancaktepe Kaymakamı Feyzullah Özcan, Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem aşure dağıtımına katılarak vatandaşlara kendisi ikramda bulundu.

Halkla bütünleşmeyi belediye olarak çok önemsediklerini belirten Başkan Erdem, “Vatandaşlarımıza aşure ikram ederek yıllardır devam eden geleneğimizi sürdürüyoruz. Aşure tatlısı, kültürümüzü, gelenek ve göreneklerimizi yansıttığı gibi, sosyal yardımlaşma ve dayanışmayı da pekiştiriyor.” dedi. Erdem, Muharrem ayında yapılan aşurenin çok manidar olduğunu ve bu günde yaşanan olayların çok önemli olduğunu kaydetti.

Belediye Başkan Yardımcılarının da değişlik mekânlarda gerçekleştirdiği programa katılıp halka aşure ikramında bulunmaları vatandaşlar tarafından dua ve teşekkürlerle karşılık buldu.

23 Ekim’de gerçekleşen etkinlikteki aşure ikramını kabul eden vatandaşlar da Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem ve ekibine teşekkür ederek, “İçinde kardeşlik, dostluk ve paylaşım olan bu güzel ayı yaşamaktan dolayı çok mutluyuz. Bu güzel organizasyon için yetkililere teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

selyus