Ana Sayfa SİYASET 4 Ağustos 2014

İstanbulluları yürekten…

Başbakan Erdoğan, “Bütün ilçelerini, tüm semtlerini, caddelerini, sokaklarını, tepelerini, minare ve kubbelerini, gönülden selamlıyorum İstanbul.”

İstanbulluları yürekten muhabbetle selamladı

Başbakan Erdoğan, “Bütün ilçelerini, tüm semtlerini, caddelerini, sokaklarını, tepelerini, minare ve kubbelerini, gönülden selamlıyorum İstanbul.”

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Maltepe Etkinlik Alanı’nda düzenlenen mitingteki konuşmasına, İstiklal Marşı’nın 10 kıtasını okuyarak başladı. İstanbulluları yürekten muhabbetle selamlıyorum diyerek söze başlayan Başbakan Erdoğan, yaklaşık 2 milyon 300 bin İstanbullu vatandaşa seslendi.
Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı dinlemeye gelenler arasında Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, kızları Esra Albayrak ve Sümeyye Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı, AK Parti Grup Başkan Vekili Av. M. Belma Satır, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Prof. Dr. Mustafa Şentop, Ekrem Erdem, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Kadir Topbaş, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu, eski bakanlardan Egemen Bağış, Ömer Dinçer, Nimet Baş, aralarında Erol Kaya, Türkan Dedeoğlu, Osman Boyraz, Muhammed Bilal Macit, Ahmet Berat Conkar, Gülay Dalyan’ın da bulunduğu Milletvekilleri, aralarında Haydar Ali Yıldız, Halis Dalkılıç, Dr. Selim Temurci, Fatma Betül Sayan ve Ömer Seyfi Aktülün’ün de bulunduğu il başkan yardımcıları, İBB AK Parti Grup Başkan Vekili Abubekir Taşyürek, aralarında Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’in de bulunduğu ilçe belediye başkanları, aralarında Kadıköy İlçe Başkanı Av. Hurşit Yıldırım, Üsküdar İlçe Başkanı Sinan Aktaş, Maltepe İlçe Başkanı Av. Ümit Çoban, Çekmeköy İlçe Başkanı Salih Kırıcı, Pendik İlçe Başkanı Turgay Kılıç’ın da bulunduğu ilçe başkanları ve diğer protokol üyeleri vardı.

İşte bugün, Anadolu Yakası’nda, Maltepe’de yine tarih yazıyor

İstanbulluları yürekten muhabbetle selamladığını ifade eden Başbakan Erdoğan, katılımcılara şöyle seslendi:
“Bütün ilçelerini, tüm semtlerini, caddelerini, sokaklarını, tepelerini, minare ve kubbelerini, gönülden selamlıyorum İstanbul. Bir kez daha Hazreti Yuşa’yı, bir kez daha Eyyubel Ensari Hazretleri’ni hürmetle selamlıyorum. İstanbul’daki sayısız evliyayı, gönül dostlarını, alimleri hürmetle selamlıyorum. Cihanı titreten sultanlarını minnetle selamlıyorum. İstanbul’un tüm sakinlerini, tüm İstanbullu kardeşlerimi, hemşehrilerimi selamlıyorum. İstanbul, bugün yine çok muhteşemsin İstanbul. 23 Mart’ta Yenikapı’da 1,5 milyonluk mitingte sen tarih yazmıştın. İşte bugün, Anadolu Yakası’nda, Maltepe’de yine tarih yazıyor, yine tarih inşa ediyorsun ey İstanbul. Şu İstanbul’daki heyecan, coşku, şu İstanbul’daki kükreyiş var ya inanın bu manzara, dostlarımızın yüreğine su serpiyor, kardeşlerimizin gönlünü ferahlatıyor. Şu aşk, şu sevda, şu heyecan, mazlumlara umut ışığı oluyor. Senin şu dik duruşun, şu onurlu duruşun var ya İstanbul, inan zalimlerin yüreğine korku salıyor. İstanbul, sen burada böyle dimdik durduğun müddetçe inanın adaletin sancağı yere düşmez. Sen burada mertçe durduğun sürece inanın zalimlerin gözüne uyku girmez. Sen umutsun İstanbul, sen Fatih’in şehrisin, sen Fatih Sultan Mehmed’in torunlarının şehrisin. Sen, şehitler diyarısın.”
Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Erdoğan, Mehmet Akif Ersoy’un Çanakkale Şehitlerine şiirinden alıntı yaparak, “Bugün anlamlı bir gün. Allah sizlerden razı olsun. Şu meydandaki coşkuyu, heyecanı, buradan yayılan umudu Rabbim inşallah daha da çoğaltsın. Burada “Amin” diye haykıran kullarının yüzü suyu hürmetine Rabbim duaları kabul etsin” dedi.

İstanbul, bir kez daha tamam inşallah

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçildiği 1994 yerel seçimlerinde kullandığı “Tamam inşallah” sloganına atıfta bulunan Erdoğan, “İstanbul, bir kez daha tamam inşallah. İstanbul tamamsa inanıyorum ki 80 vilayet de tamam inşallah. Rabbim sizlerden razı olsun” ifadelerini kullandı.
Erdoğan, siyasi mücadeleye İstanbul’da başladığını vurgulayarak, şöyle konuştu:
“Kardeşlerim! Biz bu yola, kutlu bir şehirden çıktık. İstanbul, kutlu başlangıçların, kutlu açılışların yani fetihlerin ve Fatiha’nın şehridir. Biz de bu güzel şehirde, alemlere rahmet olarak gönderilmiş Hazreti Nebi’nin övdüğü bu güzel şehirde, “Bismillah” dedik. İstanbul her zaman bizim rehberimiz oldu. İstanbul, bizim ışığımız oldu. İstanbul, bize kılavuz oldu. Biz burada sadece İstanbul’u değil, Anadolu’yu tanıdık, Trakya’yı tanıdık. Ortadoğu’yu, Balkanlar’ı, Kafkasya’yı, Kuzey Afrika’yı, Avrupa’yı birlikte tanıdık. Çünkü İstanbul merkezdir merkez. İstanbul, Türkiye’nin de dünyanın da özüdür, özetidir. Siyasete ilk adımı burada, İstanbul’da attık. Beyoğlu Gençlik Kolları Başkanlığı yaptım. Ardından İstanbul Gençlik Kolları Başkanlığı görevini üstlendim. Beyoğlu İlçe Başkanlığı yaptım. İstanbul İl Başkanlığı yaptım. 1989’da, 1991’de İstanbul’da seçimlere girdik. Nihayet 1994’te İstanbulluların teveccühü ile İstanbul’a Büyükşehir Belediye Başkanı seçildik. Kardeşlerim! Hiçbir zaman makamların, mevkilerin, rütbelerin peşinden koşmadık. Bizim meselemiz, her zaman hizmet oldu.”

İstanbul’a hizmetkar olmak şereftir

“Millete efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya” geldiklerini belirten Erdoğan, şöyle devam etti:
“Birileri hırslarının peşinden koştular ama biz, millete hizmet sevdasının peşinden koştuk. Birileri makamın, paranın, iktidar ve itibarın peşinden koştular, biz, ülke, millet, bayrak aşkının peşinden koştuk. Bir kez daha altını çiziyorum; siyasi mücadelemiz boyunca “Ben” diyenlerden olmadık, “Biz” dedik. Sadece yola bakanlardan olmadık, “Asıl olan yol arkadaşlığıdır” dedik. Yol arkadaşlarımızı, iyi seçtik, kadrolarımızı iyi kurduk. Biz, milletin aşk ateşinde yanmak için, kavrulmak için yola çıktık. Allah’a sonsuz hamdü senalar olsun, bize İstanbul gibi bir dünya şehrine, Osmanlı cihan devletinin bu kadim başkentine, Eyyüb el-Ensari Hazretleri’nin şehrine, Hazreti Nebi’nin övdüğü bu şehre, hizmetkar olmayı nasip etti. İstanbul’a hizmetkar olmak şereftir. İstanbul’a şehremini olmak bahtiyarlıktır. Biz bu şerefi, bu bahtiyarlığı tattık.”

Bu şehre defnedilmek benim en büyük arzum, en büyük vasiyetimdir

Erdoğan, çok çalıştıklarının, çok gayret ettiklerinin ancak çalışmaya devam edeceklerinin altını çizerek, şöyle devam etti:
“Ben bugün İstanbul’a veda etmiyorum, sizlere veda etmiyorum. Allah takdir ederse, doğduğum bu şehirde bugünlere kadar teneffüs ettiğim bu şehirde vefat etmek, hiç olmazsa bu şehre defnedilmek benim en büyük arzum, en büyük vasiyetimdir. İnşallah son nefesime kadar milletimle, yol arkadaşlarımla, en çok da İstanbul’da olmayı sürdüreceğim. Biz, nereye geldiğinden daha ziyade nereden geldiğini önemseyen bir kültürün mensuplarıyız. Sizin karşınızda milletvekili değil, başbakan değil, cumhurbaşkanı adayı değil, en başta Kasımpaşalı Recep Tayyip Erdoğan var. İnşallah hep de öyle olacak.
Siyasete ilk adımı attığım bu şehirde, daha en başından bugüne kadar bir arada yol yürüdüğümüz tüm arkadaşlarımdan helallik diliyorum. Siyasi mücadelemiz sırasında hayatını kaybeden tüm kardeşlerime de Rabbimden rahmet niyaz ediyorum. İsimlerini tek tek sayamayacağım nice dostum, arkadaşım yakınım var. Siyasi mücadelemiz sırasında kaza yaparak, saldırıya uğrayarak, başka sebeplerle aramızdan ayrılmış tüm yol arkadaşlarıma Allah’tan rahmet niyaz ediyorum. Bu bir son değil, bu bir veda değil, bu bir bitiş, bir nihayet değil. İstanbul’da besmele çektik, Fatiha okuduk, yola revan olduk, defalarca kitabın son sayfasını kapattık, yeniden ilk sayfasını açtık, yeniden besmele çekip, Fatiha okuduk. Bugün de bir hatime günü. Bugün de İstanbul’da bir sayfayı kapatıyor, yeni bir sayfayı açıyoruz.”
Fatiha Suresi’nin meailini okuyan Erdoğan, konuşmasını “Rabbim tekrar tekrar sizlerden razı olsun. Yolumuz, bahtımız her daim açık olsun. Yol arkadaşlığımız, kardeşliğimiz ebedi olsun. 10 Ağustos, ülkemiz, milletimiz ve bayrağımız için hayırlara vesile olsun. Aşkım, sevdam, tutkum, kavgam İstanbul!” sözleriyle tamamladı.
Konuşmasının ardından Erdoğan, alandaki katılımcılarla birlikte “Beraber yürüdük biz bu yollarda, beraber ıslandık yağan yağmurda” dizelerini söyledi.

Bu bir veda değildir

Mitingdeki konuşmasına İstanbul teşkilatının her kademesine ve İstanbullulara teşekkür ederek başlayan İl Başkanı Aziz Babuşcu, “Azminiz ve liderimize olan sevdanız ülkemizin gücüne güç katacaktır. Burada sevgili Genel Başkanımıza ve Başbakanımıza kesinlikle veda etmiyoruz. Bu bir veda değildir. Dava adamları asla yol arkadaşlarını bırakmazlar. Birilerinin ne dediğine bakmayın, bizim liderimiz başka siyasetçilere benzemez. Milletiyle olan bağı güçlenerek devam edecektir. Cumhurun lideri olduğu zaman da aynı azim ve kararlılıkla milleti için çalışmaya devam edecektir. Milletine aşık olan, İstanbul’a aşık olan Başbakanımızın seçilmesiyle; millet ile devlet arasındaki mesafeler kalkacak ve millet ile devlet aynı istikamete bakacaktır. Türkiye’nin yeni ufuklara açılması için, yeni Türkiye için Sayın Başbakanımızın cumhurbaşkanı seçilmesi son derece önemlidir. O, Sadece Türkiye’nin makus talihini değiştirmedi. O, mazlum ve mağdur coğrafyaların umududur. O, Gazze’nin, Filistin’in, Myanmar’ın, Somali’nin, Balkanların umududur. Siz de onun yol arkadaşları olduğunuz için kendinizle gurur duymalısınız ve kendinize teşekkür etmelisiniz.” dedi.

Etiketler:

İlginizi çekebilir

Liste benim listem değil

Liste benim listem değil

selyus