Ana Sayfa SİYASET 1 Nisan 2014

Kadıköy’ün eski başkanından yalanlar

Kadıköy’ün eski belediye başkanı Selami Öztürk, Kadıköy’de aşikar taraflı yayınlar yaptığı bilinen yandaş gazetesinde giderayak verdiği röportajda her

Kadıköy’ün eski başkanından yalanlar

Kadıköy’ün eski belediye başkanı Selami Öztürk, Kadıköy’de aşikar taraflı yayınlar yaptığı bilinen yandaş gazetesinde giderayak verdiği röportajda her zaman olduğu gibi yalanlarıyla İBB’ye çamur attı.

Kadıköy Belediyesi eski başkanı Selami Öztürk, zamanında imtiyaz sahibi göründüğü kendi yandaş gazetesinde giderayak verdiği röportaj da yalanlarını her zaman olduğu gibi yine peş peşe sıraladı. Yalan konusunda ellerine su dökülemeyen bu zihniyetin başkalarına çamur atma konusunda da usta oldukları aşikardır. Yandaş gazetenin yandaş muhabiri kendisine yönelttiği “Pişmanlıklarınız/yapmak isteyip de yapamadığınız projeleriniz oldu mu? Belki bu noktada Kadıköy’ün ana arterlerinin, Taşyapı arazisinin, Gazhane gibi yerlerin ilgili bakanlıklarda/İBB’de olduğunu Kadıköylülere hatırlatmak gerek..” sorusuna verdiği cevap çok komik ve yalanlarla dolu. Kadıköy’ün yalancı eski başkanı Öztürk, kendisine yöneltilen soruya bir sürü yalan ve gerekçeler uydurduktan sonra, özetle “Büyükşehir Kadıköy’e hiç hizmet vermedi” dedi.

İnsanların gözünün içine baka baka yalan söyleyen Kadıköy’ün eski başkanı Öztürk’e İBB’den cevap gecikmeden geldi. İBB yetkilisi yaptığı açıklamada: “Dünyanın en büyük projeleri arasında gösterilen ve ilk Kadıköy’den hareket eden Marmaray, Kadıköy’de 8 istasyonu bulunan Kadıköy-Kartal Metrosu, Söğütlüçeşme başlama istasyonu olan metrobüs, Bostancı’dan Kadıköy’e kadar baştan aşağı yenilenen Fahrettin Kerim Gökay Caddesi ile Bağdat Caddesi, dünyanın örnek parkları arasına giren Göztepe Parkı düzenlemesi, Sahi düzenlemesi, İSKİ Kadıköy Arıtma Merkezi, bitmek üzere olan Avrasya Boğaz Geçiş Projesi ve daha bir çok hizmeti Kadıköy’e kazandırdığımızı söyleyebiliriz. Şunu da özellikle belirtmek isteriz ki, İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak Kadıköy’e yaklaşık 2 katrilyon tutarında hizmet verdik”

Kadıköy’ün eski yalancı başkanı Öztürk’ün İBB’nin bu açıklamalarına söyleyeceği bir şey olursa buradan kendisine cevap hakkı veririz.

Yandaş gazetenin yandaş muhabirinin o sorusu: -Pişmanlıklarınız/yapmak isteyip de yapamadığınız projeleriniz oldu mu? Belki bu noktada Kadıköy’ün ana arterlerinin, Taşyapı arazisinin, Gazhane gibi yerlerin ilgili bakanlıklarda/İBB’de olduğunu Kadıköylülere hatırlatmak gerek..
Kadıköy’ün eski yalancı başkanı Ötürk’ün cevabı: “Kent bir bütün; ana arterleri, parkları, ara sokakları, parkları, sahiliyle… . Ama bazı yetkiler Büyükşehir’de, bazıları ilçe belediyelerde. Bu ikiye bölünmüşlük iyi bir şey değil yönetim ve hizmet açısından. Biri görevini yapıp, diğeri yapmayınca sırıtıyor. Örneğin Boğa’dan rıhtıma inen ana caddeye bakın. Hali içler acısı. Niye? Çünkü Büyükşehir yapmıyor. Ara sokaklara, Bahariye’ye, Halitağa’ya bakın. Pırıl pırıl. Çünkü bizim kontrolümüzde. Büyükşehir Kadıköy’e hiç hizmet vermedi. Bilerek! Neden? Çünkü başka siyasi partiden. Ama biz muhalefette olmanın getirdiği dezavantajları Kadıköylülerle aşmayı başardı”

Bir tane kalıcı eser söyleyemedi

Kadıköy’ün eski yalancı başkanı bir zamanlar imtiyaz sahibi göründüğü yandaş gazetesinin bir diğer sorusunda ne kadar zor anlar yaşadığını sizlerle paylaşmak istedik. Yandaş muhabir yalancı başkana: Başkan’lar zaman zaman yönettikleri ilçede, kendi isimleriyle anılacak büyük bir eser bırakmak isterler. Sizin öyle bir arzunuz olmadı mı? diye yönelttiği soruya yalancı başkanın verdiği cevap çok komik. Kadıköy’ün eski yalancı başkanı Öztürk’ün 20 yıldır yönettiği ilçede kalıcı bir eseri yoksa ve konuyu başka yönlere çekmeye çalışıyorsa daha söylenecek bir şey kalmadı demektir. Soruya Kadıköy’ün yalancı başkanının özetle verdiği cevap “Bir belediye başkanının temel görevi, görev süresi boyunca ilçesinde yaşayanları mutlu etmektir”

Yandaş gazetenin yandaş muhabirinin sorusu: Başkan’lar zaman zaman yönettikleri ilçede, kendi isimleriyle anılacak büyük bir eser bırakmak isterler. Sizin öyle bir arzunuz olmadı mı?

Kadıköy’ün eski yalancı başkanı Öztürk’ün cevabı: “Zaman zaman basında yazıldı bu, önerenler de oldu. Ama bana göre yanlış. Farzedin ki biz Kadıköy’ün Sultanahmet’e bakan ucuna dev bir heykel yahut kule yaptık, ama kente 25 yıl boyunca hiç hizmet etmedik, insanlar mutsuz! Böyle bir şey olur mu? Bir belediye başkanının temel görevi, görev süresi boyunca ilçesinde yaşayanları mutlu etmektir. Şahsen ben, kendi dönemimde Kadıköylülerin mutlu yaşadığına inanıyorum. Görev süremin bitmesine az bir zaman kala, gerek Kadıköy sokaklarında, etkinliklerde karşılaştığım, gerekse de bizzat ofisime ziyarete gelen Kadıköylülerden güzel tepkiler alıyorum. “Bizi niye bırakıyorsunuz?” diye sitem eden, ağlayanlar da oluyor. Oysa bu bırakmak değil, yeni bir arkadaş gelecek, devam edecek inşallah…”

Etiketler:

İlginizi çekebilir

Kadıköy’de yer gök RTE

Kadıköy’de yer gök RTE

selyus