Ana Sayfa SİYASET 10 Mayıs 2014

Kadının ana yüreği

AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları, çocuk ihmal ve istismarına dikkati çekmek için düzenledikleri “Çocuğuma Dokunma” yürüyüşünde, Galata Köprüsü’nün d

Kadının ana yüreği eylemde

AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları, çocuk ihmal ve istismarına dikkati çekmek için düzenledikleri “Çocuğuma Dokunma” yürüyüşünde, Galata Köprüsü’nün demirlerine rengarenk kurdeleler bağladı. Kadının ana yüreği bu eylemde de kendini gösterdi.

İstanbul’un 39 ilçesinden gelen kadınlar, “Çocuğuma Dokunma” adlı yürüyüşe katılmak amacıyla Eminönü Meydanı’nda Yeni Cami önünde bir araya geldi.
Burada konuşan AK Parti İstanbul Kadın Kolları Başkanı Özlem Zengin, yarın Anneler Günü’nün kutlanacağını hatırlatarak, “Aslında Anneler Günü şenlikli bir gün. Eğlence ve hediyelerle öne çıkan bugün, son dönemlerde alışveriş boyutu öne çıkan bir hale geldi” diye konuştu.
Son günlerde çocuk kayıpları, hatta ölümle sonuçlanan çocuk istismarlarının sıkça gündeme gelmeye başladığını anlatan Zengin, AK Parti İl Kadın Kolları olarak arkada yaptıkları çalışmaları görünür hale getirmek istediklerini söyledi.
Zengin, “Örgütlü bir yapımız var, yaklaşık 1 milyon kadına temas edebiliyoruz. Bu güçten yola çıkarak aslında bir kampanyayı başlatıyoruz. Bu kampanyamızın adı; “Çocuğuma Dokunma’. Fiziken ve zihinsel açıdan çocuğunu ihmal eden tüm insanlara karşı bir bilinçlendirme kampanyası yapacağız” diye konuştu.
Yeni yargı paketinden bahseden Zengin, pakette özellikle çocuk cinayetleriyle alakalı önemli bir gelişme olduğunu söyledi. Zengin, “Bugün biz burada iki şeyi birden yapacağız. Konuşmadan sonra Galata Köprüsü’ne yürüyecek ve kurdeleler bağlayacağız. “Çocuğuma Dokunma Kampanya’sını da önümüzdeki Anneler Günü’ne kadar mümkün olduğunca dinamik tutmaya çalışacağız” ifadelerini kullandı.
Kadınlar daha sonra ellerinde “Çocuğuma Dokunma”, “Çocuk İstismarına Hayır” yazılı pankart ve dövizlerle Galata Köprüsü’ne yürüdü.
Yağmur altında gerçekleşen yürüyüşün sonunda kadınlar, her bir çocuğun yaşam hakkını temsil eden “Çocuğuma Dokunma” yazılı renkli kurdelelerini, Galata Köprüsü’nün demirlerine bağladı.

Fotoğraf: Ak Parti Fatih Silivrikapı

Etiketler:
selyus