Ana Sayfa SİYASET 5 Haziran 2014

Ömer Şahan, çatır çatır

AK Parti Gurup Başkan Vekili ve İBB Belediye Meclis Üyesi Ömer Şahan, “Borçsuz bir belediye teslim ediyorum diyen eski belediye başkanı Selami Öztürk’

Ömer Şahan, çatır çatır keyfi borcun hesabın sordu

AK Parti Gurup Başkan Vekili ve İBB Belediye Meclis Üyesi Ömer Şahan, “Borçsuz bir belediye teslim ediyorum diyen eski belediye başkanı Selami Öztürk’ün yalanını Kadıköy Belediyenin 82 milyon borcu olduğunu ilgili müdürlükten tespit ederek ortaya çıkardık ve bu borcun hesabını sorduk. Yalancı Öztürk’ün mumu yatsıya kadar da yanmadı”

ÖZEL HABER

Hüseyin Adil YELKENCİ

Kadıköy Belediyesi’nin yöneten CHPlilerin yalanları ve yıllardır halkı nasıl kandırdığı bir bir ortaya çıkmaya başladı. Kadıköy Belediyesi’ne soru önergesi vererek eski belediye başkanı Selami Öztürk’ün yalanlarını ortaya çıkaran AK Parti Gurup Başkan Vekili ve İBB Belediye Meclis Üyesi Ömer Şahan, konuyla ilgili sert çıkışlarda bulundu. Hani bir atasözü var: “Yalancının mumu yatsıya kadar yanar” diye. Kadıköylüleri yalanlarıyla 20 yıldır adeta uyuşturan eski belediye başkanı Selami Öztürk’ün son yalanı da ortaya çıkmış oldu. Belediye başkanlığı devir-teslim töreninde, “Kadıköy Belediyesini SGK, Maliye ve iş yaptığımız firmalar dâhil hiçbir kuruma borcu olmadan teslim ediyorum” diyen Öztürk’ü belediyenin hesap işleri müdürlünün açıklamış olduğu 82 milyon liralık resmi borç rakamları yalanlamış oldu. Kadıköylüler, konuyla ilgili Kadıköy’ün yeni belediye başkanı Aykurt Nuhoğlu’nun detaylı açıklama yapmasını bekliyor.

Şahan, “Selami Öztürk Kadıköylüleri yıllarca kandırdı”

Kadıköy Belediyesine soru önergesi vererek eski belediye başkanı Öztürk’ün yalanını ortaya çıkartan AK Parti Gurup Başkan Vekili ve İBB Belediye Meclis Üyesi Ömer Şahan, “20 yıldır Kadıköy’ü sloganlarla yöneten eski belediye başkanı Selami Ötürk, belediye başkanlığı devir-teslim töreninde Kadıköy Belediyesini SGK, Maliye ve iş yaptığımız firmalar dâhil hiçbir kuruma borcu olmadan teslim ediyorum. Aykurt Nuhoğlu’nun Kadıköy’de rahat bir belediye başkanlığı yapacağını iddia etmişti. AK Parti olarak biz, Kadıköy Belediyesi’ne verdiğimiz soru önergesiyle belediyenin 82 milyon borcu olduğunu ilgili müdürlükten tespit ederek eski belediye başkanı Öztürk’ün yalanını ortaya çıkardık. Ayrıca yeni yönetimden de soru önergesi vererek bu borcun hesabını sorduk. Kadıköy’ün yıllardır kandırıldığı bir kez daha ortaya çıkmıştır. Kadıköy, 20 yılın sonunda köy kelimesine sıkıştırılmış ve köy yönetir gibi belediye yönetildiği ortaya çıkmıştır. Bu borcun sorumlusu Selami Öztürk’tür.” Dedi.

Kadıköy Belediyesi’nin borçları

Firmalara: 32.704.330,84, teminat-personel kesintileri: 6.291.649,00, emekli sandığı-sigorta diğer kamu kurumlar: 619.879,86, 1.031.791,20, verem savaş+Darülaceze+İBB çevre temizlik vergisi payı: 11.112.529,86, İller Bankası tarafından kesilmeye devam eden geçmiş dönem borcu: 30.127.760,23 milyon olduğu Kadıköy Belediyesi Hesap İşleri Müdürlüğü tarafından resmi olarak açıklanmıştır. Toplam da 81.887.940,99 milyon TL olan borcu olan Kadıköy Belediyesinin mazbata devir teslim töreninde eski belediye başkanı Selami Öztürk, yeni başkanımıza borçsuz bir belediye teslim ediyorum demişti.

Selami Öztürk’ün yalan beyanı

Selami Öztürk ne demişti. 20 yıldır hizmet verdiğim Kadıköy Belediye Başkanlığı koltuğunu Aykurt Nuhoğlu’na devrettim. Kendisine kurumsallaşmış, Türkiye’de örnek projelere imza atmış bir belediye bırakıyorum. Eminim Aykurt Nuhoğlu bu başarıyı daha da arttıracak. Kadıköy Belediyesini SGK, Maliye ve iş yaptığımız firmalar dâhil hiçbir kuruma borcu olmadan teslim ediyorum. Sevgili Aykurt Nuhoğlu’na başarılar diliyorum, ihtiyaç olduğu her zaman partimin ve Kadıköylülerin hizmetindeyim. Tüm çalışma arkadaşlarıma ve her zaman yanımızda olan Kadıköylülere teşekkür ederim.

Etiketler:
selyus