Ana Sayfa SİYASET 20 Aralık 2014

“Uyuşturucuya Hayır” kampanyası

Kadıköy Belediye Meclisi Eğitim Komisyonu, “Bu hayat senin, Hayatını çalmalarına izin verme, Uyuşturucuya Hayır De” sloganıyla Kadıköy’de kampanya başlatıyor.

Madde Bağımlılığı ve Bağımlılıkla Mücadele toplantısı, 11 Aralık Perşembe günü Kadıköy Belediyesi Kozyatağı Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda düzenlendi. Kadıköy Belediye Meclisi Eğitim Komisyonu tarafından düzenlenen toplantıda özellikle son zamanlarda gençleri tehdit eden bonzai tehlikesine dikkat çekildi. Toplantıya Kadıköy Belediyesi Meclis üyeleri, Kadıköy Gönüllüleri temsilcileri, üniversite öğrencileri ve Kadıköylüler katıldı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Şube Müdürlüğü Uzman Eğitmeni Mehmet Özgür Zobar, sosyolojik boyutlarıyla uyuşturucu tehlikesine dikkat çekerken, Kadıköy Belediyesi Çocuk Ergen ve Ruh Sağlığı Uzmanı Dr. Timur Şevketoğlu konunun psikolojik boyutlarını değerlendirdi.

“UYUŞTURUCUYA HAYIR DE”

Etkinliğin düzenlenme amacıyla ilgili bir konuşma yapan Meclis Eğitim Komisyonu Başkanı Feray Sevil Tos, uyuşturucu ve bonzainin özellikle gençler için çok ciddi bir tehdit haline geldiğini söyledi. Feray Sevil Tos, “Özellikle bonzai son zamanlarda ardarda gelen ölümlerle adını çok sık duyduğumuz bir uyuşturucu. Yeşilay verileri, uyuşturucu kullanımının özellikle liselerde çok yaygın olduğunu, okullardaki kullanım oranının 3 yıldır artış gösterdiğini ve ne yazık ki her 10 çocuktan birinin uyuşturucu kullandığı gerçeğini ortaya koyuyor” dedi. Kadıköy Belediye Meclisi Eğitim Komisyonu olarak, “Bu hayat senin, Hayatını çalmalarına izin verme, Uyuşturucuya Hayır de” sloganıyla bilinçlendirme projesi hazırladıklarını anlatan Sevil Tos, Fikirtepe bölgesi öncelikli olmak üzere ilçedeki okullarda bilinçlendirme çalışmaları yapacaklarını açıkladı. Düzenleyecekleri toplantılarla özellikle ebeveynleri bilinçlendirerek gençleri uyuşturucu ve bonzai tehdidine karşı korumayı amaçladıklarını belirten Tos, “Amacımız Kadıköy’de ulaşabildiğimiz kadar çok kişiye ulaşarak, onları bilinçlendirmek. Zira güçlü aile ilişkileri olan çocuk ve gençlerin uyuşturuculara bağımlılık kazanması ihtimalinin çok düşük olduğu biliniyor. Bunun için ailelerin bilinçlendirilmesi çok önemli. Çocuk ve gençlerimiz geleceğimiz” diye konuştu.

“Uyuşturucuya karşı ulusal ve uluslararası çapta mücadelemizin yanında okulların etrafında, sokak, mahalle aralarında gençlerimize bu zehirleri satmak, gençlerin zaaflarından yararlanmak isteyen, sağlıklarını, geleceklerini karartanlara karşı da mücadelemiz sürüyor” diyen İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Şube Müdürlüğü Uzman Eğitmeni Mehmet Özgür Zobar ise çok farklı tür ve isimleri olan uyuşturucuya karşı aileleri dikkatli olmaları konusunda uyardı. Ebeveynlere, çocuklarının arkadaş çevresini ve davranışlarını gözlemlemeleri tavsiyesinde bulunan Zobar, kurum olarak bilinçlendirme çalışmalarına ağırlık verdiklerini anlattı.

Kadıköy Belediyesi Çocuk Ergen ve Ruh Sağlığı Uzmanı Dr. Timur Şevketoğlu da uyuşturucu kullanım yaşının giderek düştüğüne dikkat çekti. Konunun herkesi ilgilendirdiğini söyleyen Şevketoğlu, farklı isimlerle gündeme gelen sentetik uyuşturucuların tehlikelerinden bahsetti. Toplantının sonunda dinleyiciler uzmanlara konuyla ilgili sorular yöneltti.

Etiketler:
selyus