Ana Sayfa YAŞAM 17 Mart 2016

İsmail Erdem’den ‘Çanakkale Zaferi’ açıklaması

Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle mesaj yayınladı. Çanakkale Zaferi’nin 101. yılı dolayısı ile ilgili önemli açıklamalar yapan Başkan Erdem, Çanakkale Savaşı’nın ‘var olma’ savaşı olduğunu belirtti.

Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle mesaj yayınladı. Çanakkale Zaferi’nin 101. yılı dolayısı ile ilgili önemli açıklamalar yapan Başkan Erdem, Çanakkale Savaşı’nın ‘var olma’ savaşı olduğunu belirterek “Çanakkale zaferi, milletimizin zamanın en güçlü ordularına sahip işgalci devletlerine karşı inanç, vatan sevgisi, dayanışma, birlik ve beraberlik duyguları ile vermiş olduğu büyük bir mücadelenin sonucudur. Bu zafer, vatanın bütünlüğü ve milletin bağımsızlığı söz konusu olduğunda, bu milletin neleri başarabileceğinin tüm dünyaya kanıtıdır. Çanakkale’de, bütün yokluklara ve zorluklara karşı imkânsızı başarmış milletimiz, canı ve kanı pahasına çok uluslu büyük bir güce “dur” diyerek, bağımsızlığımızı hedef alan tehditlere geçit vermemiştir.

Çanakkale ruhunun, o değerlerin iyi anlaşılması, yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılması konusunda tarihe olan sorumluluğumuz vardır.  Bu sorumluluğumuzu yerine getirme amacıyla Çanakkale Panorama projesini ilçemize kazandırıyoruz.  Bu devasa tarihi projemizin temellerini 18 Mart’ta atıyoruz. Açılışı ise bu yılın sonunda planlıyoruz.

Bugün bu aziz vatanda, canımızdan ve malımızdan emin olarak, bağımsız bir hayat sürdürebilmemize imkân sağlayan tüm şehit ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum” dedi. 

İlginizi çekebilir

Selatin Camilerinde ücretsiz

Selatin Camilerinde ücretsiz

selyus