Ana Sayfa YAŞAM 17 Aralık 2022

Mehmet Metiner, “HDP dağda kurulmuş, PKK’nın partisidir”

Mehmet Metiner, “PKK kendini Kürt olarak görmez. PKK, Kürtler için çalıştığını iddia eden acımasız bir terör örgütü. HDP, PKK’nın partisi. Dağda kurulmuş, dağdakiler tarafından talimat alan bir parti. HDP Kürtlerin partisi değildir. Amerikan siyaseti yaparlar. Amerikan silahıyla Türklerle savaşır. HDP bir Amerika sorunudur. Bir Kürt olarak benim en büyük sorunum PKK’nın varlığıdır.”

Demokrasi ve Birlik Vakfı’nın tarafından Üsküdar Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi’nde “Türkiye Yüzyılında Kürtler” paneli düzenlendi. Etkinliğe Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Demokrasi ve Birlik Derneği Genel Başkanı Mehmet Metiner ve Medipol Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Abdurrahman Babacan konuşmacı olarak katıldı. Sunuculuğunu gazeteci Cüneyt Özdemir yaptığı panele Perinçek ve Metiner’in yanı sıra Akit gazetesi köşe yazarı Sabri Balaman, Vatan Parti Genel Başkan Yardımcısı Ethem Sancak, AK Parti Üsküdar İlçe Başkan Yardımcısı ve Bitlis Kalkınma Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Doktor Abdülbeşir Ceylan, STK temsilcileri ve İstanbullular katıldı.

“BU ÜLKENİN TÜRK’Ü, KÜRT’Ü, ALEVİ’Sİ, SÜNNİ’Sİ DE ASLANDIR”

Panelde önemli açıklamalarda bulunan Demokrasi ve Birlik Vakfı Başkanı Mehmet Metiner, “Kürt’üm dediğimiz zaman sağımıza, solumuza bakardık. Aleviyim diyenler de öyleydi… Bize bu utancı yaşattılar. Evet yeni bir Cumhuriyet kurduk, başımızda padişahlar, monarklar olsun istemiyoruz. Geleceğimizin sandıklarda belirlendiği demokratik bir cumhuriyet istiyoruz. Oldu da. Bizim kadınlarımız, erkeklerimiz zaten yiğittirler. Aslan aslandır. Dişisi de erkeği de aslandır. Bu ülkenin Türk’ü, Kürt’ü, Alevi’si, Sünni’si de aslandır. Biz ortak düşmana karşı birlikte vuruştuk. Cumhuriyet kurulduğunda 1920’de tarihsel bir nutku vardır. Bu Meclis sadece Türklerin meclisi değildir. Dilini inkar eden, Kürtleri asimile etmeye çalışan anlayışa nasıl evrildik? Kürtler sorun olarak görüldü. Dilleri yasaklandı. Etnik kimlikleri inkar edildi. Acımasız asimilasyon politikaları uygulandı. Zulüm Türklere ve Kürtlere eşit biçimde uygulandı. İktidar seçkini gibi yaşamayan Türkler dışlanmadılar mı? Etnik devlet olsaydı, bu ülkede Türkler zulme tabi tutulmazlardı. Türkler de zulme baskıya maruz bırakıldı. Kürtlere bu baskıyı, haksızlıkları yapanların Türkler olduğunu söyleyenleri mahkum etmeliyiz” dedi.

“HDP BİR AMERİKA SORUNUDUR”

Konuşmasına devam eden Metiner, “PKK kendini Kürt olarak görmez. PKK, Kürtler için çalıştığını iddia eden acımasız bir terör örgütü. HDP, PKK’nın partisi. Dağda kurulmuş, dağdakiler tarafından talimat alan bir parti. HDP Kürtlerin partisi değildir. Amerikan siyaseti yaparlar. Amerikan silahıyla Türklerle savaşır. HDP bir Amerika sorunudur. Bir Kürt olarak benim en büyük sorunum PKK’nın varlığıdır” diye konuştu.

“ABD, IRAK’IN KUZEYİNDE SÖZDE BİR KÜRDİSTAN KURDU”

“Kürt sorunu” diye bir sorunun kalmadığını belirten Perinçek, “Kürt sorunu, ‘ABD ve İsrail sorunu’na dönüştü. ABD’nin 2003 Körfez Savaşı ve iki büyük işgal atağı var. Irak’ı işgal etti, ikiye böldü, Irak’ın kuzeyinde sözde bir Kürdistan kurdu. Orası ‘İkinci İsrail’. Aynı zamanda AB ve NATO üzerinden Türkiye’den daha büyük çapta olmak üzere Irak, İran ve Suriye’den parça alarak birleştiren bir projeyi dayatmaya başladı. Böyle bir dönemi 1990’lardan beri yaşıyoruz.”

“HDP’NİN KAPATILMASI TÜRKİYE’NİN KARARLIĞI, GELECEĞİMİZ AÇISINDAN ÇOK ÖNEMLİDİR”

HDP’nin kapatılmasından yana olan Doğu Perinçek, “Diyarbakır, Mardin, Siirt’teydik. Bölgeden haberler alıyoruz. Şu anda HDP’nin tabanında bir çözülme var. HDP’nin oyları Güneydoğu’da düşüyor. Oralarda TSK, PKK’yı eziyor. HDP’nin dayandığı esas güç PKK olduğu için Kürt vatandaşlarımızda bir özgürleşme var. HDP’den ayrılanlar Türkiye’nin birliğinden yana olan partilere yöneliyor. HDP, Akşener-İmamoğlu işbirliğiyle Türkiye bir kaosa götürülmek isteniyor.

Kimse benim evladımı kapıp dağlara götüremeyecek. Bu kanaat ve anlayış hüküm sürmeli. HDP’yi kapatmak bir iradedir. Burada bölücülüğe hayat yok. HDP’nin kapatılması Türkiye’nin kararlığı, geleceğimiz açısından çok önemlidir. Yenisi kurdurmayacağız. Türkiye’de partiler var. AK Parti var, MHP var, beğendiğine katılsınlar. Amerika’nın silahıyla kardeşlerine kurşun atanların partilerine Türkiye’de yer yok!” dedi.

“HDP’NİN, TERÖR ELEBAŞI ABDULLAH ÖCALAN’IN TALİMATIYLA KURULDU”

Abdurrahman Babacan, HDP’nin, terör elebaşı Abdullah Öcalan’ın talimatıyla kurulduğu. HDP’nin sosyolojiye dönük faaliyetleri var. HDP’nin siyasi elitleri, medya ve akademik uzantılarıyla sivil toplum kuruluşları da mücadele etmeli” dedi.

selyus