Ana Sayfa YAŞAM 13 Temmuz 2016

Soner Kaya’ya ‘Ahilik Beratı’

Bursa’da “İyi bayramlar abi, erik ve kayısından aldık hakkını helal et eşim hamileydi” notu ile birlikte 5 lirayı ağaca asarak Türkiye’nin gündemine oturan Soner Kaya’ya Pendik Ahi Sanayici ve İşadamları Derneği tarafından ‘Ahilik Beratı’ verildi.

Türkiye’de Peygamber Efendimizin (S.A.V.) dönemini hatırlatan bir güzellik yaşandı. Bursa’da gelişen bu güzel olay mükafatlandırılması gerekli idi. Bursa’da meyve bahçelerinden geçerken hamile eşi için ağaçtan erik ve kayısı kopartarak ağacın dalına “İyi bayramlar abi, erik ve kayısından aldık hakkını helal et eşim hamileydi” not bırakan ve bu güzel hareketiyle de helal süt içtiği yaptığı eylemden de belli olan Soner Kaya’ya Pendik Ahi Sanayici ve İşadamları Derneği tarafından ‘Ahilik Beratı’ verildi.

Ailemle beraber yeni açılan Osman Gazi Köprüsü‘nü görmek için Bursa’ya doğru giderken yolda kahverengi olan İznik tabelası dikkatimi çekti, orada tarihi yerlerin olduğunu düşündüm ve yola girdim diyerek konuşmasını başlayan Soner Kaya, “Yol boyunca sağlı sollu meyve ağaçları vardı gözümüzle gördüğümüz meyvelerden göz hakkı almak için Ali Abi’nin bahçesinde durduk. Yerdeki kayısılardan yedik, fakat hamile olan eşime yedirmek istemedim. Ama biz yiyince eşimin de canı çekti. Biz de bir erik bir kayısı ve bir de elma yedirdik. Aklıma not yazmak geldi. Arefe günüydü notta; ‘İyi bayramlar abi, erik ve kayısından aldık hakkını helal et eşim hamileydi’ diye yazdım ve elma ağacına para astım” diye konuştu.

Soner Kaya,  bahçenin sahibini iki gün sonra sosyal medyada gördüğünü ve bayramdan sonra tekrar gidip ve kendisinden helallik aldıklarını sözlerine ekledi. 

selyus