Ana Sayfa YAŞAM 17 Ekim 2015

Üsküdar’a engelsiz yaşam merkezi

Engelli ve yaşlılar için sosyal bir yaşam merkezi olarak kullanılacak Bulgurlu Engelsiz Yaşam Merkezi’nin temeli düzenlenen törenle atıldı.

Temel atma törenine AK Parti İstanbul Milletvekili ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen Üsküdar Eski Belediye Başkanı Mustafa Kara’nın yanı sıra engelli vatandaşlar, yakınları katıldı.

“ENGEL YOK ANLAYIŞI, HİZMETLERDEKİ ANLAYIŞIMIZDIR”

Temeli atılan Bulgurlu Engelsiz Yaşam Merkezi’nin rahatlıkla ulaşılabilecek bir konumda olduğunu belirten Başkan Hilmi Türkmen, “Burada bir ilk gerçekleştiriyoruz. Türkiye adına, İstanbul adına, Üsküdar adına, bir ilk bir yeni anlayışın temelini atıyoruz. Geçenlerde Sayın Başbakanımız seçimlere yönelik seçim beyannamesini açıklarken sanki bizim bu projemizi açıklar gibi büyük bir mutlulukla dinledik. Engelsiz yaşam merkezi anlayışı hayatı paylaşmak için engel yok anlayışı bizim hizmetlerdeki temel anlayışımızdır. Gerçekten de hayatı paylaşmak için engel yok sözü sıradan bir söz değildir. Sadece klişeleşmiş sözlerde, billboardlarda, afişlerde, pankartlarda, laf olsun diye yazılacak sözler değil” dedi.

“İÇİMİZİN KIPIR KIPIR OLDUĞU BİR PROJE”

Üsküdar’da engelli vatandaşlar için hayata geçirilen projelerde önemli bir ivme kazanıldığına dikkat çeken Başkan Türkmen, “Bu projelerimizden birisi ve en önemlisi en özeli bu projedir. Gerçekten bizimde mutlu olduğumuz adeta içimizin kıpır kıpır olduğu bir proje. İnşallah bu projenin açılış gününde Cenabı Allah bize nasip etsin” diye konuştu.

Sonrasında engelli vatandaşlar Protokol üyelerine yapmış oldukları tabloları hediye etti. Ardından protokol üyeleri ilk harç için düğmeye birlikte bastı. Tören sonrası vatandaşlara etli pilav ikramında bulunuldu.

Merkez tamamlandığında ‘Engelli aileler eğitim bölümü, sosyal destek ve kabul bölümü, hobi salonu ve sosyal bahçeden oluşan yaşlılar için destek bölümü, psikolojik destek bölümü, yaşlılar fiziksel aktivite salonu, 2 adet akranlarla paylaşım odası, oyun eğlence odası, bilim araştırma salonu-internet, duyular ve iletişim bölümü, seminer salonları, sınıflar, çok amaçlı etkinlikler salonu ve fuaye, okuma salonu, bakım ve rehabilitasyon alanları ve yemekhane bulunacak.

İlginizi çekebilir

Yürüyüş ve yeşillik

Yürüyüş ve yeşillik

selyus